ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Γιατί έπαψες ηγέτη να θυμίζεις...

O Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για την ΑΕΚ που έχει ανάγκη τον εγωισμό του Δημήτρη Μελισσανίδη και όχι την εσωστρέφειά του.

Η αποτυχία γεννά αντίδραση. Με την αποτυχία θα έρθουν οι επιτυχίες αν ξέρεις να βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο. Στην ΑΕΚ η απάθεια είναι αυτή που προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για το μέλλον. Δεν είναι η πανωλεθρία του πρόωρου αποκλεισμού από την Ευρώπη, είναι η επόμενη μέρα και τι διαφορετικό θα κάνουν οι επικεφαλής -ο… εξής ένας- για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

This is AEK που λέει και ο κόσμος. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ γιατί είσαι μαθημένος να αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις δύσκολες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός αντιδρά στις αποτυχίες με στοχευμένες κινήσεις. Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά πρωταθλητισμού και προσλαμβάνει τον προπονητή που τον έκανε πρωταθληματικό. Μόνο στον Παναθηναϊκό είναι συγκρίσιμη, με την ΑΕΚ, η κατάσταση. Εκεί, όμως, μία ευθεία γραμμή. Οι εποχές αλλάζουν, τα χρόνια επίσης, αλλά βελτίωση δεν βλέπεις.

Στην ΑΕΚ το καρδιογραφημα έχει και τις… εξάρσεις του. Η ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα πριν από λίγα χρόνια, έμεινε εκεί. Στην επιτυχία και δεν έχτισε για τις επόμενες. Κι αν εξαιρέσεις κάποιες εκλάμψεις, οι συνθήκες παραμένουν προβληματικές.

Μόνο που στην Ένωση τα πράγματα είναι πιο εύκολα στο να βρεις τον άνθρωπο που πρέπει να τα αλλάξει όλα. Και δεν φτάνει ένα ποστάρισμα για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο γήπεδο ή μία επίσκεψη για να επιθεωρήσει τα έργα. Χρειάζονται πολλά παραπάνω. Μόνο που για αυτά, έστω τα βασικά, οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ. Βασικά δεν λαμβάνονται καθόλου.

Η Πέμπτη και το κάζο από τη Βελέζ δεν είναι μακριά. Και τι έγινε; Βλέπετε κάτι διαφορετικό στην ΑΕΚ; Κάποια απόλυση, κάποια αλλαγη; Έστω μία επίσκεψη στην προπόνηση για “γκάζια” βρε αδερφέ. Η απόλυτη ησυχία. Ησυχία πριν από την καταιγίδα ή μούδιασμα. Γιατί, για να μιλήσουμε με ονόματα, αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ικανοποιημένος από αυτά που είδε στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν τότε είτε έχει κατεβάσει δραματικά τον πήχη είτε αδυνατεί να ξανακάνει την ΑΕΚ ανταγωνιστική. Όχι πρωταθληματική, γι’ αυτό έχει δρόμο ακόμα, αλλά ανταγωνιστική. Το πρώτο βήμα για να γίνει το επόμενο.

Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ πρέπει να φτάσει στην αποτυχία για να διαπιστώσει τα λάθη της. Δεν έχει τον άνθρωπο για να εντοπίσει το πρόβλημα πριν γιγαντωθεί και να προλάβει το κακό. Και έπειτα, όταν έρθει το κάζο, δεν έχει τον άνθρωπο που θα αντιδράσει και θα λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα δείξουν ότι υπάρχει ζωή στον ποδοσφαιρικό οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ “χτίζεται” σε αποτυχημένες βραδιές και σε κατάσταση εσωστρέφειας. Χωρίς στέρεες βάσεις, με επιλογές “μαθητευόμενων μάγων” και με αποφάσεις που δεν την ανεβάζουν επίπεδο. Δεν μπορεί να τα βλέπουν όλοι και να μη τα βλέπει το αφεντικό.

Το κακό μπορεί να αποφευχθεί τώρα που είναι νωρίς. Ο οδυνηρός ευρωπαϊκός αποκλεισμός μπορεί να γίνει μία κακή παρένθεση, αρκεί να κλείσει. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον εγωισμό του Δημήτρη Μελισσανίδη για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για το αύριο. Και το αύριο δεν ορίζεται χρονικά μέχρι το τέλος της νέας σεζόν ούτε μέχρι να μπει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Το αύριο είναι συνολικό, κάτι πολύ μεγαλύτερο. Τόσο μεγάλο που θα μεγαλώσει ξανά την ΑΕΚ κυρίως στα μάτια των φιλάθλων της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News