Άρης: «'Εφυγε» η ψυχή του Χαριλάου, ο θρυλικός Σόλων

Aris FC

Ο ακούραστος εργάτης του Άρη, ο Σόλων Υψηλάντης, που σύνδεσε το όνομά του με το γήπεδο Χαριλάου και αφιέρωσε τη ζωή του στον σύλλογο, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Η θρυλική μορφή του Άρη, ο ακούραστος εργάτης του Χαριλάου, ο Σόλων Υψηλάντης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 χρόνων και βύθισε σε πένθος την οικογένεια του Άρη.

Το τελευταίο διάστημα η απουσία του από το γήπεδο είχε γίνει έντονη, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο Σόλωνας, ήταν ο άνθρωπος που ήξερε κάθε φίλαθλος του Άρη, καθώς ήταν αγαπητός και δημοφιλής. Είχε αφιερώσει τη ζωή του στον σύλλογο, δουλεύοντας ως φροντιστής του γηπέδου μια ολόκληρη ζωή.

Ο ίδιος είχε αγωνιστεί ως αθλητής σε όλα τα τμήματα του Άρη, ενώ ήταν παρών στο χτίσιμο του Χαριλάου, βοηθώντας στις εργασίες. Είναι χαρακτηριστική η φιγούρα του σε όλες τις θύρες του γηπέδου, προσπαθώντας να μην «τρυπώνει» κανείς χωρίς εισιτήριο, προστατεύοντας ως θεματοφύλακας τα έσοδα όλων των τμημάτων του Άρη, με πρώτο από όλο το ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Σόλωνα Υψηλάντη

Η οικογένεια του ΑΡΗ έγινε από σήμερα φτωχότερη. Ένας πιστός «στρατιώτης», που υπηρέτησε τον Σύλλογο μας για περισσότερα από 70 χρόνια, ένας ακούραστος εργάτης, ο οποίος μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του συνέχισε να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στον ΑΡΗ, ο Σόλων Υψηλάντης, βρίσκεται στη «γειτονιά των Αγγέλων».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Σόλων…

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Άρη

Η 3η Οκτωβρίου του 2022 είναι μέρα βαθιάς θλίψης και οδύνης για τον ΑΡΗ. Ο Σόλων Υψηλάντης, ο πιο πιστός «στρατιώτης» του συλλόγου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο Σόλων Υψηλάντης υπηρέτησε τον ΑΡΗ ως αθλητής, αλλά και ως ακούραστος εργάτης για περισσότερα από 70 χρόνια. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, χαρίζοντας στον ΑΡΗ και την Ελλάδα πολλές διακρίσεις.

Από το 1970, οπότε και σταμάτησε την αθλητική σταδιοδρομία του, συνέχισε να προσφέρει στον ΑΡΗ καθημερινά και άοκνα. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, το «Κλεάνθης Βικελίδης» και το «Nick Galis Hall» ήταν τα «σπίτια» του. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του συλλόγου. Η προσφορά του, όμως, έμεινε θα μείνει φάρος για πάμπολλες γενιές Αρειανών.

Σόλων, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Οι αθλητικές διακρίσεις του:

Παμμακεδονικοί αγώνες στίβου
Αργυρό 1949 Θεσσαλονίκη 10.000 μέτρα
Διασυλλογικοί αγώνες στίβου
Χρυσό 1957 Θεσσαλονίκη 1.500 μέτρα
Αργυρό 1957 Θεσσαλονίκη 5.000 μέτρα
Πανθεσσαλονίκιοι αγώνες στίβου
Χάλκινο 1958 Θεσσαλονίκη 10.000 μέτρα
Πανελλήνιοι αγώνες στίβου
Αργυρό 1959 Αθήνα Μαραθώνιος
Παμβορειοελλαδικοί αγώνες στίβου
Αργυρό 1960 Δράμα 10.000 μέτρα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News