Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Το βίντεο με τον Ντρέιμοντ Γκριν υποδεικνύει συνωμοσία

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα βγάλουν τον Ντρέιμοντ Γκριν για ανταλλαγή, το NBA θα τον τιμωρήσει με βαρύ πρόστιμο, όμως κάποιοι θεωρούν ότι η μπουνιά στον Τζόρνταν Πουλ ήταν… στημένη και βόλεψε αμφότερες τις πλευρές.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν γρονθοκόπησε τον Τζόρνταν Πουλ σε μία προπόνηση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, 13 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα του NBA. Μέχρι να γίνει αυτό σαφές, είχαν περάσει ανεξακρίβωτα πολλές ώρες.

Έως τότε, ο συντονισμένος με το επεισόδιο κόσμος θεωρούσε ότι έγινε ένας καβγάς που, επειδή στο NBA έχουν να πέσουν μπουκέτα καμιά εικοσαετία, λογικά επρόκειτο για μια κατάσταση που ο Γκριν εκφόβισε τον Πουλ, ως παλιός των Γουόριορς.

Η αναμπουμπούλα από το επεισόδιο αποδόθηκε στον Γκριν. Ήταν ευκρινές ήδη, δίχως εικόνα, ποιος έφταιγε. Ο Γκριν το έχει ξανακάνει. Δεν είναι μακρινό -ειδικά από τη στιγμή που δύο καταστάσεις συνδέονται με τον ίδιο παρονομαστή, μοιάζουν να έχουν συμβεί σε διαδοχικές μέρες- το σκηνικό με τον Κέβιν Ντουράντ κατά τη διάρκεια τάιμ άουτ, που φέρεται να οδήγησε το δεύτερο στη φυγή του.

Ήταν εξαρχής πολύ πιθανό, δηλαδή, να φταίει ο Γκριν. Γινόταν λόγος για έναν τσακωμό, που στην πραγματικότητα θα έμενε άγνωστος αν δεν είχαν διαρρεύσει το βίντεο.

Η μπουνιά του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά το NBA

Οι Γουόριορς θα μπορούσαν να το έχουν φτιάξει ως εξής: Να πείσουν τον Πουλ να μιλήσει για κάτι «που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες», ο Γκριν να ζητήσει συγγνώμη που παραφέρθηκε, όλοι να θεωρούν ότι το χειρότερο που έγινε είναι σπρωξίματα και η ζωή να συνεχιστεί.

Θα ήταν μία από τις περιπτώσεις που ένα περιστατικό δεν θα γινόταν να επιβεβαιωθεί μέσω της εικόνας. Όμως, το TMZ Sports έβγαλε το βίντεο του σκηνικού στον αέρα δύο μέρες από τη στιγμή που έλαβε χώρα και ήταν χειρότερο από ό,τι οποιοσδήποτε φανταζόταν.

Ο Γκριν έριξε μπουνιά στον Πουλ, βάζοντας όλο το βάρος του κορμιού του πάνω της. Ο δεύτερος έφυγε πίσω και ο πάουερ φόργουορντ των Γουόριορς πήγε από πάνω του.

Οι περισσότεροι στηλίτευσαν τη συμπεριφορά του 32χρονου πυλώνα των Γουόριορς, ενός παίκτη με τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή. Οι πιο έξυπνοι αναρωτήθηκαν πώς στο καλό διέρρευσαν το βίντεο. Ποιος και γιατί το έδωσε, πόσα χρήματα πήρε από το TMZ. Δεν παρακολουθούν άσχετοι τις προπονήσεις και η κάμερα που τράβηξε το συμβάν ήταν η ίδια που μαγνητοσκοπεί τις προπονήσεις των Γουόριορς.

Η παγίδα των Γουόριορς και η διπλή μπλόφα του Γκριν

Δύο καταστάσεις μοιάζουν βέβαιες μετά το επεισόδιο: ο Ντρέιμοντ Γκριν δεν πρόκειται να ξαναπαίξει με τους Γουόριορς και όταν βρεθεί εκείνος που διέρρευσε το βίντεο, θα απολυθεί.

Το θέμα είναι τι θα γίνει αν… δεν υπάρχει κάποιος που το έκανε. Αν, δηλαδή, η ίδια η ομάδα το έδωσε στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο του αθλητή από το Μίσιγκαν.

Ιγκουοντάλα, Γκριν, Τόμπσον, Κάρι: Οι συναγωνιστές θα γίνουν ανταγωνιστές πολύ σύντομα

Οι Γουόριορς και ο Γκριν υπονοούνταν ότι δεν τα βρήκαν στη διαπραγμάτευση. Οι πρώτοι πιθανότατα δεν ήθελαν να τον πληρώσουν στην κλίμακα που ο ίδιος επιθυμούσε, οπότε θα ήταν σημαντικό για τους ίδιους να δείξουν το γιατί δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να το κάνουν.

Επιπροσθέτως, ερώτημα αποτελεί το αν ο Γκριν ήξερε ότι επρόκειτο να διαρρεύσουν το βίντεο. Αν, δηλαδή, γνωρίζοντας ότι με την μπουνιά του δεν θα ξανάπαιζε στους Γουόριορς, έδωσε το στίγμα στις δύο ομάδες της Δύσης που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο ενεργητικό τους, ότι, όχι απλώς δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα να τεθεί απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του αλλά, θα πιάσει και τα… όπλα.

Στον πίνακα των αποδυτηρίων των Μέμφις Γκρίζλις είχαν σημειώσει το όνομά του, ως τον απόλυτο βετεράνο που θα βάλει στο επίπεδο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος την ταλαντούχα ομάδα τους, ενώ ο Γκριν έχει πολύ καλή σχέση με τον ΛεΜπρόν, άρα και τους Λέικερς. Μόλις στις αρχές του έτους είπε ότι στο παιχνίδι που ο Τζέιμς θα προσπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στον πίνακα των σκόρερ, θα ζητήσει άδεια από τον προπονητή του για να πάει.

Ο κάτοχος τεσσάρων δαχτυλιδιών του NBA, Ντρέιμοντ Γκριν, αναμένεται να φορέσει άλλη φανέλα

Εν τω μεταξύ, ο παλαίμαχος του NBA, Μπράντον Τζένινγκς, έκανε μία ανάρτηση πραγματικά αποκαλυπτική. Μίλησε για ένα συμβάν, πιθανότατα το 2011, που ο Τρίσταν Τόμπσον έριξε σφαλιάρα στον Γκριν και εκείνος δεν αντέδρασε καν. Για Ντρέιμοντ, αυτό είναι κάπως αλλόκοτο, όμως, όπως είπε ο βετεράνος πόιντ γκαρντ, οι Καβαλίερς διάλεξαν τον Τόμπσον από τα ντραφτ ακριβώς μία εβδομάδα μετά το χαστούκι.

Μάλιστα, μέσω της ανάδειξης των χαρακτηριστικών του Γκριν, μπορεί κάποιος να πει ότι αυτό το χαστούκι έπαιξε μείζονα ρόλο στην προσωπικότητά του.

Αυτήν τη στιγμή, το ερώτημα που τίθεται, αν οι Γουόριορς θα κάνουν ανταλλαγή τον Πουλ ή τον Γκριν, έχει φτιαχτεί καθαρά για να γίνει ντόρος. Η σημαντική ερώτηση αφορά στο τι θα κάνει ο Ντρέιμοντ, που κανονικά θα πρέπει να αποσύρουν τη φανέλα του στο Σαν Φρανσίσκο, αν η τωρινή ομάδα του διαλέξει έναν οργανισμό που δεν θα τον ενδιαφέρει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News