ΑΕΚ: Επιστρέφει στη δράση με μόλις δύο ετοιμοπόλεμα στόπερ!

EUROKINISSI

Ο Βίντα παραμένει στο Κατάρ, ο Τζαβέλλας βρίσκεται στα πιτς και το δίδυμο Μουκουντί – Μήτογλου αποτελεί μονόδρομο για ΑΕΚ και Αλμέιδα… μέχρι νεωτέρας!

Βουνό τα προβλήματα για τον Ματίας Αλμέιδα κι αυτό συμβαίνει πλέον κατ’ εξακολούθηση. Επιστρέφοντας από την Ολλανδία, ο προπονητής της ομάδας ενημερώθηκε για τα νέα κακά μαντάτα: θλάση ο Γαλανόπουλος, θλάση και ο Τζαβέλλας. Δηλαδή, επιπλέον δύο παίκτες εκτός rotation για τα τρία παιχνίδια που έπονται, έως την αλλαγή του χρόνου.

Φαινομενικά, δεν τίθεται ιδιαίτερο ζήτημα. Ο Κώστας Γαλανόπουλος προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να καταλάβει το σώμα του μετά την ταλαιπωρία ετών με τον αστράγαλό του και συχνά πλέον, εμφανίζει προβλήματα μυϊκών τραυματισμών. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, πάλι, είναι ο τέταρτος στόπερ της ομάδας, για ώρα ανάγκης που λέμε. Να όμως που αυτή η ώρα ίσως να εμφανιστεί μπροστά…

Με τον Ντομαγκόι Βίντα να παραμένει στο Κατάρ, όσο η Κροατία προελαύνει, ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ασφαλώς και πόσο χρόνο θα χρειαστεί να μείνει εκτός για να ξεκουραστεί. Μπορεί να μην αγωνίζεται στο Μουντιάλ -έως τώρα τουλάχιστον- όμως είναι εκεί, προπονείται καθημερινά και δεν έχει αποφορτιστεί καθόλου από το καλοκαίρι έως σήμερα. Είχε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο πόσο τον ταλαιπωρεί.

Πως διαμορφώνεται η εξίσωση των στόπερ της ΑΕΚ μέχρι τον Ιανουάριο

Μοιραία, η ΑΕΚ θα μπει στη διαδικασία των επίσημων αγώνων της έχοντας διαθέσιμους και στο 100%, μόνο δύο στόπερ της πρώτης ομάδας, τον Σίμο Μήτογλου και τον Αρόλντ Μουκουντί, οι οποίοι θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αν όμως προκύψει πρόβλημα με έναν εκ των δύο, τότε θα πρέπει να επιστρατευτεί κάποιος εκ των έσω -με επικρατέστερο τον Ντάμιαν Σιμάνσκι που δοκιμάστηκε εκεί στη θερινή προετοιμασία, αν και σε άμυνα τριών- και επιλαχούσα εναλλακτική λύση, τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Πίσω τους, υπάρχει ο 20χρονος Αϊντί Ντάικο, βασικός στόπερ της ΑΕΚ Β, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία ώστε ο Ματίας Αλμέιδα να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για το ποδοσφαιρικό ποιόν και την εξέλιξή του. Τον είχε παρακολουθήσει σε προπονήσεις και ματς της δεύτερης ομάδας, τον είχε ξεχωρίσει, όμως δεν παύει να αποτελεί μια λύση μελλοντικής χρησιμότητας.

Μέσα σε όλα, η ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει τι θα πράξει με τον Ζίγκα Λάτσι, τον 20χρονο Σλοβένο στόπερ που πήγε ως δανεικός στην Κόπερ της πατρίδας του, όμως δεν παίζει (σχεδόν) καθόλου εκεί. Υπάρχει σκέψη για διακοπή του δανεισμού του τον ερχόμενο Γενάρη, ώστε να ενταχθεί και πάλι στη δεύτερη ομάδα της Ένωσης για να μην πάει χαμένη η σεζόν και να υπολογίζεται ως μία επιπλέον λύση για την πρώτη. Ωστόσο, αυτό που η ομάδα πρέπει να κάνει, είναι να βρει έναν έτοιμο στόπερ τον Γενάρη. Αριστεροπόδαρο και γρήγορο, όπως δηλαδή έχει ζητήσει ο Αλμέιδα να είναι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News