Premier League: Αυτά ψάχνουν οι Big... 7 στο μεταγραφικό παζάρι

Η Premier League επιστρέφει στη δράση με την περίφημη «Boxing Day» να αποτελεί το καλύτερο δώρο στους φίλους του ποδοσφαίρου. Τί ψάχνουν οι… επτά πλέον μεγάλοι του «Νησιού» ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου;

Το πρώτο μισό της Premier League έχει αφήσει πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς σε όλα τα μέτωπα. Πόσο θα αντέξει η Άρσεναλ στη μάχη του τίτλου; Είναι ικανή η Νιουκάστλ να βγει στο επερχόμενο UEFA Champions League; Μπορούν να ανακάμψουν Λίβερπουλ και Τσέλσι; Πως θα καλύψει το κενό του Ρονάλντο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν προσεχώς με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να επιστρέφει στις 26 Δεκεμβρίου, τη λεγόμενη «Boxing Day». Και με εξαίρεση τη Μάντσεστερ Σίτι, όλες οι ομάδες θα ψάξουν να ενισχυθούν ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Άρσεναλ: Στόχος να προσθέσει ποιότητα και βάθος ώστε να κρατήσει το προβάδισμά της από τη Μάντσεστερ Σίτι

Από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ακόμη, η Άρσεναλ φαινόταν ότι δεν είχε το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ της. Και από άποψη ποσότητας αλλά κυρίως από άποψη ποιότητας. Ο Μικέλ Αρτέτα βλέπει την βασική του ενδεκάδα να απόδίδει απίστευτα στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως με εξαίρεση την αμυντική γραμμή, οι εναλλακτικές σε κέντρο και επίθεση δεν είναι το ίδιο αποδοτικές.

Και με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να αναμένεται να απουσιάσει για τουλάχιστον ένα δίμηνο ακόμη, η ανάγκη για ενίσχυση κρίνεται επιτακτική. Αρτέτα και Εντού έχουν θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός επιθετικού (όχι κατ’ ανάγκη φορ περιοχής) ενώ διακριτικά ψάχνουν και ένα κεντρικό χαφ που να μπορεί να καλύψει πιθανό κενό του Τόμας ή του Τσάκα.

Οι «Κανονιέρηδες» έχουν συνδεθεί πραγματικά με τους πάντες. Αυτοί, όμως που φαίνονται ένα κλικ μπροστά στην ιεραρχία της μεταγραφικής λίστας είναι ο Μιχάιλο Μούντρικ και ο Κόντι Γκάκπο ενώ για τα χαφ η περίπτωση του Γιούρι Τίλεμανς εξακολουθεί να απασχολεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άρσεναλ έχει κλείσει για το καλοκαίρι τον Εβάν Εντικά της Άιντραχτ (στόπερ και υπό προϋποθέσεις αριστερό μπακ) ώστε να προσθέσει βάθος στην άμυνα.

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Πεπ εμπιστεύεται τους υπάρχοντες

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αναμένεται να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Πεπ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το υπάρχον δυναμικό και θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η μείωση της διαφοράς από την Άρσεναλ.

Σίγουρα στην άκρη του μυαλού ανακουφίζεται για το γεγονός ότι ο Χάαλαντ δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ ενώ με εξαίρεση τον Άλβαρεζ κανένας από τους υπόλοιπους δεν έφτασε παραπάνω από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κακά τα ψέματα ο απόλυτος στόχος του Γκουαρδιόλα είναι επιτέλους η κατάκτηση του UEFA Champions League με τους «Πολίτες». Και γι’ αυτό θεωρεί ότι το υπάρχον δυναμικό αρκεί. Τουλάχιστον προς το παρόν καθώς για το καλοκαίρι θα κάνει… all in για την απόκτηση του Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Νιουκάστλ: Οι περιορισμοί του Financial Fair Play το μεγαλύτερό της εμπόδιο

Ο Έντι Χάου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η ομάδα του δεν αναμένεται να κάνει κάποια μεγάλη κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου για να μην… μπλέξει με τυχόν παραβάσεις του Financial Fair Play της UEFA.

Ο Άγγλος προπονητής είναι ικανοποιημένος από το υπάρχον δυναμικό, περιμένει την επιστροφή του Αλεξάντερ Ίσακ στην κορυφή της επίθεσης και εύχεται ο Μιγκέλ Αλμιρόν να συνεχίσει τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις στο πρώτο μισό και ο Σεν Μαξιμέν να μην ξανατραυματιστεί!

Η Νιουκάστλ παρακολουθεί διακριτικά ορισμένες… οικονομικές περιπτώσεις παικτών όπως π.χ. οι Τουράμ και Ντεπάι. Το κενό που φαίνεται να υπάρχει πάντως στο ρόστερ αφορά τα κεντρικά χαφ. Ένας ποδοσφαιριστής του βεληνεκούς του Μπρούνο Γκιμαράες θα αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητες για έξοδο στο UEFA Champions League.

Τότεναμ: O Κόντε θέλει αντίστοιχες μεταγραφές με εκείνες του περσινού Γενάρη

Η Τότεναμ έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με την κορυφή που προς το παρόν ανήκει στη μισητή αντίπαλο, Άρσεναλ, ενώ βλέπει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ να την απειλούν στη μάχη της τετράδας. Γι’ αυτό ο Αντόνιο Κόντε έχει ζητήσει ενίσχυση τον Γενάρη.

Ο Ντάνιελ Λίβι αναμένεται να τον στηρίξει οικονομικά ενώ ο Φάμπιο Παρατίτσι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες όσον αφορά την αποδέσμευση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής όπως οι Τανγκάνγκα και Χιλ.

Ο Κόντε έχει ζητήσει αρχικά έναν παίκτη για την επίθεση ώστε να ενισχύσει την τετράδα των Κέιν, Σον, Κουλουσέφσκι και Ρισάρλισον καθώς ο Λούκας Μόουρα δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος ενώ έχει ζητήσει ενίσχυση και στα χαφ αλλά και στην άμυνα. Μερικά από τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με τα «Σπιρούνια» είναι οι ΜακΚένι και Ραμπιό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στον αστερισμό της αντικατάστασης του Κριστιάνο

Ο Έρικ Τεν Χαχ ήταν από τους βασικότερους λόγους της αποχώρησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ και τώρα μένει να πάρει τον παίκτη που θα κληθεί να γεμίσει τα παπούτσια του. Το καλό για τον παίκτη που θα αποκτηθεί είναι ότι τουλάχιστον αγωνιστικά δεν θα είναι δύσκολο να πάει χειρότερα από ότι πήγαινε ο φετινός Ρονάλντο. Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για τη θέση αυτή έχουν γραφτεί ουκ ολίγα ονόματα. Βλάχοβιτς, Γκονσάλο Ράμος, Σέσκο είναι μερικά από αυτά. Όμως ο διακαής πόθος του Έρικ Τεν Χαχ είναι ο συμπατριώτης του, Κόντι Γκάκπο. Ο επιθετικός της Αϊντχόβεν φαίνεται και ο ίδιος να επιθυμεί τη μεταγραφή του στο «Ολντ Τράφορντ» και μένει να φανεί αν η επιθυμία του πραγματοποιηθεί.

Ακόμη, δεν είναι κρυφό το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει ενίσχυση στα κεντρικά χαφ καθώς πίσω από την τριάδα Έρικσεν, Κασεμίρο και Μπρούνο δεν υπάρχει κάτι πραγματικά αξιόλογο. Ειδικά αν η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Φρεντ αληθεύει, ο Τεν Χαχ σίγουρα θα κληθεί να επιλέξει τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει.

Λίβερπουλ: «Άγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ, φέρε μου επιτέλους έναν κεντρικό (χαφ)»

Για ακόμη μια μεταγραφική περίοδο η Λίβερπουλ αναζητά διακαώς ένα χαφ. Και ένα καλό χαφ ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα, το αντίθετο δηλαδή από τον Αρτούρ Μέλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ προσεύχεται κάθε βράδυ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ να επιλέξει το «Άνφιλντ» για επόμενο σπίτι του, όμως με τις Σίτι, Παρί και κυρίως Ρεάλ να τον λιγουρεύονται, αρχίσει να στρέφεται σε διαφορετικές λύσεις.

Το Μουντιάλ μοιάζει να άνοιξε τα μάτια του Γερμανού τεχνικού ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή του Μουντιάλ, Έντσο Φερνάντεζ, τον άνθρωπο που μπορεί να μεταμορφώσει το κέντρο του ενώ σε δεύτερο πλάνο φαίνεται να απασχολεί ο Σοφιάν Άμραμπατ.

Το σίγουρο είναι ότι η Λίβερπουλ θα κοιτάξει να πάρει δύο χαφ στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Αν η νέα ιδιοκτησία (εκ Ινδίας ορμώμενη) που κυκλοφορεί ότι θα αναλάβει τους επόμενους μήνες όντως αναλάβει, τότε τα μεταγραφικά όνειρα του Κλοπ θα μπορούν να γίνονται πολύ πιο εύκολα πραγματικότητα.

Τσέλσι: Ενίσχυση παντού μπας και προλάβει την τετράδα

Η Τσέλσι είναι ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν, μαζί με τη Λίβερπουλ. Ο Τοντ Μπόλι έριξε μεν αρκετό χρήμα το καλοκαίρι για να αποκτήσει τους Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια και Φοφανά όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως φαντάζονταν στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Τόμας Τούχελ αποτέλεσε παρελθόν, ο Γκρέιαμ Πότερ τον αντικατέστησε όμως τα πράγματα μόνο προς το καλύτερο δε φαίνεται να πάνε (8η με 21 βαθμούς) γι’ αυτό και η ενίσχυση έχει ξεκινήσει ήδη. Το καλοκαίρι θα φοράει τη φανέλα των «Μπλε» ο Κριστοφέρ Ενκουνκού ενώ πολύ πιθανό να είναι ξανά συμπαίκτης του ο Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Η Τσέλσι παρακολουθεί περιπτώσεις παικτών σε κάθε θέση με προτεραιότητα εκείνη του αμυντικού μέσου με τον Καντέ να τραυματίζεται εκ νέου και τον Ζορζίνιο να μεγαλώνει. Τέλος, οι «Μπλε» έχουν ξεκινήσει ένα παιδομάζωμα από όλο τον πλανήτη με σκοπό να θωρακίσουν το μέλλον του συλλόγου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News