Κριστιάνο Ρονάλντο: Το «διαζύγιό» του από τον Ζόρζε Μέντες αποκάλυψε το μέγεθος της διαστρεβλωμένης αντίληψής του για τον κόσμο

Ο 57χρονος ατζέντης Ζόρζε Μέντες δεν συμμετείχε κατά το ελάχιστο στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ.

Οι δημοσιογράφοι γελούσαν κάτω από τα μουστάκια τους με δύο συμβάντα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Αλ Νασρ: το πρώτο ήταν όταν ο Πορτογάλος είπε ότι χαίρεται «που βρίσκομαι στη Νότιο Αφρική», μπερδεύοντας, όχι μόνο χώρες αλλά και, ηπείρους. Το δεύτερο, όταν είπε ότι «απέρριψαν προτάσεις από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, για να βρίσκομαι εδώ».

Ήταν τόσο «αουτσάιντερ» το να παίξει στη Σαουδική Αραβία ο Πορτογάλος, που δεν είχε φροντίσει καν να προετοιμαστεί για τη χώρα που θα πάει να παίξει. Προφανώς, όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος, αλλά μοιάζει πραγματικά να μην ενδιαφέρθηκε, εκτός κι αν σε κάποιο πλέγμα του μυαλού του του είχε κολλήσει ότι θα έπαιζε στη Νότιο Αφρική και προσπάθησε να το ξεφορτωθεί, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Ρονάλντο, είναι πια γνωστό, θα παίρνει 200.000.000 ευρώ το χρόνο και, εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την αραβική ομάδα, θα φτάσει το μισό δισεκατομμύριο μόνο σε έσοδα. Κάποια από αυτά τα χρήματα θα δοθούν στον ατζέντη του ως αμοιβή. Όχι, όχι στον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος τον εκπροσωπεί από το 2003 και, πανθομολογουμένως, είναι μία από τις πρώτιστες επιρροές του ώστε να πληροφορείται τι γίνεται στον… κανονικό κόσμο, αλλά στον Ρικάρντο Ρετζούφε, με τον οποίο ήταν φίλοι εξ απαλών ονύχων και που τα 14 τελευταία χρόνια δρα ως προσωπικός ατζέντης του Ρονάλντο.

Η εκθαμβωτική παρουσίασή του από την Αλ Νασρ

Ο Μέντες, που ήταν εκείνος που έφτιαξε όλες τις μεταγραφές του Ρονάλντο, πρωτευούσης εκείνης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 και έπειτα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, στη Γιουβέντους το 2018, αλλά και την επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ» την τελευταία μέρα του καλοκαιριού το 2021, αποχώρησε δίχως ηχορρύπανση και χωρίς να επικοινωνήσει τα καθέκαστα τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο λόγος του «διαζυγίου» ήταν, συμβαίνει παντού, ασυμφωνία χαρακτήρων. Ο πια 57χρονος Πορτογάλος ατζέντης δεν ενεπλάκη στη μεταγραφή του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ. Ουδόλως. Αντιθέτως, ήταν ο Ρετζούφε που, με μεγάλη προθυμία, κίνησε τα νήματα προκειμένου ο φίλος του να πετύχει μια κολοσσιαία μεταγραφή.

Μάλιστα, η διαφωνία με την προσέγγιση που ακολουθούσε ο πελάτης του, αν αυτός ο όρος είναι δόκιμος αφού υπήρξε πατρική φιγούρα για το αγόρι από το Φουντσάλ, είχε αρχίσει από το καλοκαίρι, όταν ο μέγκα σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, διαβλέποντας την ανεξαρτησία της Γιουνάιτεντ από τις ψυχώσεις του, αποφάσισε να πάει σε μετωπική με το σύλλογο.

Ο Ρικάρντο Ρετζούφε κίνησε τα νήματα για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ

Ο Μέντες τού είχε ζητήσει να υιοθετήσει μια πιο φιλική προσέγγιση και να προσπαθήσει, παρά την εσωτερική εξέγερση για το γεγονός ότι ο Έρικ τεν Χαγκ δεν τον χρησιμοποιούσε ή τον περνούσε ως αλλαγή στα παιχνίδια, να βγάλει τη σεζόν στη Γιουνάιτεντ. Ο Ρονάλντο δεν συζήτησε καν να βρεθεί σε αυτήν την πολύ πρωτότυπη και δυσάρεστη θέση.

Ο Πορτογάλος ατζέντης σιγά σιγά ξεμάκραινε, με τις ευλογίες ενός παιδιού που στο ντοκιμαντέρ του βασίζεται σε αυτόν για την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο.

Χωρίς φωνή της λογικής να τον συνοδεύει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε να γκρινιάζει για όλα

Επιπλέον, εκείνο το γεγονός που φαίνεται ότι αποτέλεσε την οριστική ρήξη ανάμεσα στον Μέντες και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν η συνέντευξη που ο ίδιος θέλησε να δώσει στον Πιρς Μόργκαν και μεταδόθηκε σε δύο μέρη, την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, δηλαδή τρεις μέρες πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο διάσημος μάνατζερ είχε, επιπλέον, απορρίψει τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ, ως εκ τούτου ουδόλως συμμετείχε σε αυτήν και, αν υπολογιστεί ότι ο Ρονάλντο κλείνει τα 38 στις 5 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται να έχει μερίδιο και σε οποιαδήποτε άλλη.

Παρ’ ότι ο πάγκος δεν είναι το σημείο που έπρεπε να βρίσκεται, ο Ρονάλντο δεν τον άντεχε καθόλου

Είναι εκπληκτικό το πώς, με αυτήν την απομάκρυνση, διαφάνηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία του αρχικσκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης που, αν δεν ήταν επιμελώς κρυμμένα πάντως, δεν απλώνονταν σε όλη τη διάστασή τους.

Ο Ρονάλντο, ενώπιον όλου του κόσμου, βρέθηκε να δρα και να αντιδρά με μια ωμή ανωριμότητα, η οποία αναδείκνυε τουλάχιστον την έλλειψη προστασίας, την απώλεια της λογικής φωνής που θα τον εμπόδιζε να προβεί σε κάποια από αυτές τις ενέργειες που τον ξεγύμνωσαν στα μάτια ενός κόσμου ο οποίος δεν στηρίζεται επακριβώς στο κεντρικό πρόσωπο, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ομάδες και κάτι που όντως έχει τη σημασία του πρεσβεύειν.

Πολλοί άνθρωποι, όπως ο Ντιόγο Νταλότ, προσπάθησαν, έστω και προσωρινά, να σταθούν δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, χωρίς αποτέλεσμα

Είναι πιθανό ο Ζόρζε Μέντες να μην μπορούσε διαδραματίσει το ρόλο που θα ήθελε στην ψυχολογία του συμπατριώτη του. Ο Ρονάλντο βγάζει οργή κατά κύματα μετά το θάνατο του νεογέννητου γιου του, που είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Ο Μέντες είναι μάνατζερ, όχι ψυχολόγος. Πρέπει να υποτεθεί ότι υπάρχει περίοδος που δεν ακούει κάτι και από κανέναν: έχει αποφασίσει πως θα κάνει ό,τι θέλει. Ο ατζέντης έχει δουλειές. Με τον Κριστιάνο, στον οποίο κιόλας χρωστάει, ασχολείται ως το τέλος. Καλεί συλλόγους, σχεδόν σε καθεστώς απελπισίας. Άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης μέτρησαν 14 φορές.  Ήχοι που βαράνε και που σταυρώνουν τα δάχτυλα στα κλαμπ, μέχρι να βαρεθεί ο καλών. Μέχρι να σταματήσει. Να πάρει το μήνυμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News