ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: O αποκλεισμός που πίκρανε και η επόμενη μέρα

Οι σκέψεις για την τωρινή ομάδα, τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ και αυτούς που μπορεί να έρθουν

Ως γνωστόν, το …όπιο του (ποδοσφαιρικού) λαού είναι οι μεταγραφές. Δεν είναι ανάγκη, συνεπώς, να ειπωθεί ότι πριν από την έναρξη της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς οι μισοί οπαδοί ζητούσαν ενίσχυση στις πτέρυγες και οι υπόλοιποι σε κάθε γραμμή! Συμβαίνει. Και θα συμβαίνει όσο το καλοκαίρι συνεγείρει τις αισθήσεις και όσο κυλά η μπάλα στο χορτάρι. Δηλαδή, για πάντα.

Είναι όμως έτσι; Αυτό που αποδείχθηκε στο παιχνίδι που έφερε έναν πικρό αποκλεισμό, αφορά στην απλή διαπίστωση πως πλέον δεν υπάρχουν «χωριά» στην Ευρώπη και όλες οι ομάδες κρύβουν έναν μίνιμουμ βαθμό δυσκολίας.

Η Λουντογκόρετς δεν ήταν …βουνό. Αλίμονο. Ο Ολυμπιακός ήταν που δεν έπαιξε σύμφωνα με τα γνωστά του θερινά στάνταρ, αυτά που τα προηγούμενα χρόνια έφερναν προκρίσεις και σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Στον Πειραιά επέλεξαν να ποντάρουν στον τομέα της ομοιογένειας. Δηλαδή, στην ομάδα που γοήτευσε την περασμένη σεζόν και κάπως έτσι η ενδεκάδα δεν είχε κανέναν νεαποκτηθέντα! Ούτε τον Τικίνιο (τραυματίας), ούτε τον Κούντε, ούτε τον Βάτσλικ, ούτε τον Ονιεκουρού. Δεν χώρεσε στο αρχικό σχήμα ούτε η ακριβή προσθήκη του χειμώνα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Εκτός και ο Λαλά, άλλη μία μεταγραφή της περασμένης σεζόν. Σίγουρα όλοι τους θα βοηθήσουν στο εγγύς μέλλον.

Πάει, όμως, αυτό να πει ότι του λόγου τους  δεν ήταν έτοιμοι; Όχι, ασφαλώς. Απλά ο Μαρτίνς οδηγήθηκε στην εκτίμηση πως με το σύστημα που παίζει τόσα χρόνια και όχι με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως φυσικά και με τους γνωστούς που έχουν …περπατήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι, το εισιτήριο θα ερχόταν. Αυτό φάνηκε ως λάθος.

Το ζητούμενο εδώ είναι οι ομάδες (ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακός), έχοντας συνειδητοποιήσει πως το καλοκαίρι πλέον διακυβεύεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ευρωπαϊκή πορεία, να είναι παραπάνω έτοιμες. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό. Τη λεγόμενη πνευματική προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, δεν έδειξε στο 100% πανέτοιμος. Φάνηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όταν οι Βαλμπουενά και Χασάν αστόχησαν πριν καν …φτάσουν στη μπάλα.

Το αν ενισχυθεί ο Ολυμπιακός έως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, προφανώς και θα φανεί σύντομα. Αρκετά σύντομα. Υπάρχει η απαιτούμενη τεχνογνωσία, πλάνο συγκεκριμένο, αντίληψη της κατάστασης, σωστή ανάλυση των δεδομένων.

Έχει αποδειχθεί εδώ και κάμποσο διάστημα, πως δεν λείπει η διάθεση να είναι πάντα η ομάδα στο επίπεδο που θέλουν οι οπαδοί με βάση τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν. Όμως, καλό είναι να μη γίνει, εδώ, κουβέντα για τις δυνατότητες.

Μένει να φανεί σε ποιο εύρος θα φτάσουν οι αλλαγές και αν ορισμένοι πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου τους…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News