ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΊΝΔΡΟΣ: Ο Παναθηναϊκός και το... βοήθα Παναγιά!

Ένας Παναθηναϊκός που δεν πείθει, τα κενά που «φωνάζουν» και ο Γιοβάνοβιτς που προσπαθεί να «βγάλει λαγούς» από το καπέλο. Γράφει ο Σταύρος Καραϊνδρος

Η εικόνα του Μάνου Μαυροκουκουλάκη να παραλαμβάνει τιμητικές πλακέτες πριν από τη σέντρα του φιλικού του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν ήταν βγαλμένη από άλλη εποχή. Τη “χρυσή”, αυτή των ευρωπαϊκών βραδιών. Τώρα, αυτός ο Παναθηναϊκός μόνο φιλικό μπορεί να παίξει με ομάδες επιπέδου Μίλαν και πολύ του είναι. Βαρύ; Σκληρό; Όπως και να ‘χει είναι η πραγματικότητα.

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: ωραίες οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού που έκαναν ντεμπούτο το βράδυ του Σαββάτου. Πάμε στα αρνητικά: κολακευτικό το 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Αν κάποιος δεν έχει δει το φιλικό θα πει “ουάου και σούπερ ντούπερ”, αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Βασικά η αλήθεια ούτε στη μέση δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το ρόστερ, την ποιότητα και τις λύσεις για να κοντράρει ομάδες σαν τη Μίλαν. Εδώ καλά-καλά δεν μπορεί να κοντράρει πολλές ομάδες από τη Super League στην κατάσταση που βρίσκεται.

Οι “πράσινοι” πήγαν να παίξουν με τους “ροσονέρι” για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε συνθήκες μεγάλης πίεσης και υψηλού ανταγωνισμού. Ως πότε, όμως, ο άμοιρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό για να τον κάνει καλύτερο από πέρυσι. Ουχί πρωταθληματικό, απέχει πολύ απ’ αυτό, αλλά πιο ανταγωνιστικό. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στο χορτάρι. Όχι γιατί φταίει ο Γιοβάνοβιτς, αλλά γιατί προσπαθεί να “πολεμήσει” με σφεντόνες απέναντι σε πυρηνικά όπλα.

Το να παίζεις 10-15 λεπτά υποφερτή μπάλα και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα να… παρακαλάς να κάνει ο αντίπαλος αλλαγές και να βγει ο Ζιρού για να πέσει ο ρυθμός, ε συγγνώμη αυτό δεν το λες «πάλη»!

Δεν χρειαζόταν το φιλικό με τη Μίλαν για να διαπιστωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θέλει μεταγραφές. Όχι για να λέει πως έκανε ούτε για να γεμίσει το ρόστερ. Θέλει μεταγραφές με game changers, με ποδοσφαιριστές που θα έχουν τα φόντα να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός δεν το πάλεψε με τη Μίλαν. Το να παίζεις 10-15 λεπτά υποφερτή μπάλα και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα να… παρακαλάς να κάνει ο αντίπαλος αλλαγές και να βγει ο Ζιρού για να πέσει ο ρυθμός, ε συγγνώμη αυτό δεν το λες “πάλη”. Αυτή είναι η μοίρα των “πράσινων” τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν μπορεί θα δώσει μάχη, με ομάδες του επιπέδου του, όταν δεν μπορεί θα στρέφεται στις… προσευχές.

Τα κενά, λοιπόν, φωνάζουν. Έως τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μία τρύπα στο νερό και αν φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι ο Ιωαννίδης ήταν όαση (να ‘ναι καλά το παιδί και μπράβο του που το παλεύει, αλλά δεν θα γίνει ο νέος ήρωας όσο κι αν προσπαθεί) τότε κάτι συμβαίνει. Και αυτό που συμβαίνει είναι… πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Το μόνο θετικό, σαν επιμύθιο, είναι ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πάει για αναβολή και αυτό μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για την ομάδα του τριφυλλιού. Για να κερδίσει χρόνο περιμένοντας τη… θεία φώτιση του ιδιοκτήτη όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση. Βοήθα Παναγιά, δηλαδή, ένεκα της ημέρας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News