Φίλιπ Τζούρισιτς: Ένας ντελικάτος εργάτης της μεσαίας γραμμής

Ο Παναθηναϊκός θέλει να προσθέσει στη μεσαία του γραμμή τον Φίλιπ Τζούρισιτς και το Sportday.gr παρουσιάζει το στυλ παιχνιδιού και όλα όσα κάνει στο γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός «ενεργοποίησε» την επιλογή του Φίλιπ Τζούρισιτς, αποφασίζοντας να προσθέσει τον Σέρβο στη μεσαία του γραμμή.  Η πρώτη του αγωνιστική παρουσία μετά τη γνωστοποίηση των κινήσεων του Παναθηναϊκού ήρθε με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας, στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Ιορδανία.

Ο Τζούρισιτς αγωνίστηκε 65 λεπτά, είχε 28/28 πάσες, μέτρησε 13 μονομαχίες με ποσοστό επιτυχίας στο 68%, είχε μια πετυχημένη εναέρια μονομαχία, 3/6 ντρίμπλες και 2/2 τάκλιν. Αυτός είναι ο θερμικός του χάρτης από την εν λόγω εμφάνιση.

 

Ο Τζούρισιτς είναι ένας «εργάτης» της μεσαίας γραμμής που μπορεί να χειριστεί τη μπάλα και και βοηθήσει στη δημιουργία του παιχνιδιού από τη μεσαία ζώνη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει στο πρόσωπο του Τζούρισιτς έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να του δώσει πράγματα που του έδινε ο Ζοσέ Μαουρίσιο (ο Βραζιλιάνος κινούταν κυρίως προς τη δεξιά πλευρά), με τον Σέρβο να έχει σίγουρα περισσότερες αγωνιστικές δυνάμεις, αντοχές και διάρκεια από τον Βραζιλιάνο που κατάφερνε να καλύψει τις συγκεκριμένες «αδυναμίες» με την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση,  τον χειρισμό της μπάλας και το «διάβασμα» του γηπέδου.

Ακολουθούν οι στατιστικές επιδόσεις του Τζούριστς τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Με αστερίσκο εμφανίζονται οι καλύτερες επιδόσεις του στη σύγκριση των τριών σεζόν. Ο Τζούρισιτς παρουσιάζει μια σταθερότητα στο ποσοστό επιτυχίας στις μονομαχίες, ενώ κάθε σεζόν μετρούσε όλο και περισσότερες ντρίμπλες σε μέσο όρο. Στις πάσες ήταν σταθερός στο 80%

 

Αυτός είναι ο χάρτης με τα σημεία στα οποία κατέγραψε πάσες στη σεζόν 2022-23, που δείχνουν και τον χώρο στον οποίο κινήθηκε περισσότερο.

 

 

Αυτή είναι η καρτέλα αξιολόγησης των χαρακτηριστικών του στο Football Manager 2023

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News