Γιώργος Χελάκης: Νέα αποτυχία και πρόωρος αποκλεισμός δεν συγχωρούνται στον ΠΑΟΚ

EUROKINISSI

H Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ βρίσκεται στον δρόμο του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο που θα βρουν μπροστά τους οι ελληνικές ομάδες στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay του Σαββάτου (24/06).

Κι επειδή αυτό δεν αργεί, ο ΠΑΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί έτοιμος. Έχει από πέρυσι που κουβαλάει έναν βαρύ κι απροσδόκητο αποκλεισμό απ’ τη Λέφσκι Σόφιας. Τη βουλγαρική ομάδα, που αμέσως μετά αποκλείστηκε από μία ομάδα της Μάλτας!

Το δις εξαμαρτείν δεν μπορεί να αφορά μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπαίνουν στο μεταγραφικό παζάρι απροετοίμαστοι. Διαθέτουν από πέρυσι τον ίδιο τεχνικό διευθυντή, τον ίδιο προπονητή και φυσικά την ίδια διοίκηση. Ότι ο ΠΑΟΚ έχει κενά είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε απ’ τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο, οι μέχρι τώρα μεταγραφικές ενέργειες της ομάδας κάθε άλλο παρά σκορπούν αισιοδοξία στις τάξεις των οπαδών. Ο Γκαμπιαντίνι, που λογικά θα έλυνε το πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης, δεν ήρθε διότι ήθελε αντί για δύο χρόνια, τρία χρόνια συμβόλαιο. Σε ό,τι αφορά τον αριστερό μπακ, η συζήτηση ξεκίνησε απ’ τον πολύπειρο Βραζιλιάνο Ντάλμπερτ, πέρασε στον Μπάμπα Ράχμαν και φαίνεται να καταλήγει στον 25χρονο Βιγιάρ. Όλα αυτά, βέβαια, σε επίπεδο συζήτησης.

Αφίξεις στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν κι είναι πολύ πιθανό απέναντι στην Μπεϊτάρ ο ΠΑΟΚ να παίξει με σέντερ φορ τον Μπράντον Τόμας, που ήταν να εγκαταλείψει την Τούμπα, αλλά φαίνεται πως επικράτησε η λογική «απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα». Η χρονιά που πέρασε κρίθηκε αποτυχημένη κι απ’ τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Αποτυχημένα ξεκίνησε, με έναν αναπάντεχο αποκλεισμό κι αποτυχημένα ολοκληρώθηκε, αφού η ομάδα είχε δύο παιχνίδια για να πάρει μία νίκη και να πάει στο Γιουρόπα Λιγκ και τα έχασε και τα δύο. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν περιθώρια να ξεκινήσει μία καινούργια χρονιά με έναν ακόμα αποκλεισμό, αυτή τη φορά απ’ την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο πώς μία ομάδα με δεδομένο διοικητικό μηχανισμό κι οργανωτική διάρθρωση καθυστερεί τόσο να κλείσει τις βασικές μεταγραφικές τις εκκρεμότητες. Να παραδεχτούμε ότι όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να κλείσει σε χρόνορεκόρ τις βασικές μεταγραφικές του υποθέσεις και μάλιστα με παίκτες που θα είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν ακόμα και στο πρώτο ματς με τους Ισραηλινούς.

Να είμαστε ξεκάθαροι όμως: ακόμα και με τους παίκτες που τώρα έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν δικαιολογείται νέα αποτυχία κι αποκλεισμός απ’ το Κόνφερενς Λιγκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News