Παρασκήνιο: Συναγερμός στην ΕΠΟ από την επιλογή του Γιάννη Οικονόμου ως υπουργού Αθλητισμού

Από προχθές το βράδυ (25/06) ταρακουνήθηκε η πιάτσα όταν δόθηκε ως οριστική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το υπουργείο Αθλητισμού ο Γιάννης Οικονόμου. Διαβάστε στη SportDay της Τρίτης (27/06).

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο τρίτος και τυχερός που ακούστηκε για να γίνει ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός μετά την υπαγωγή του Αθλητισμού στην Παιδεία.

Κάποια στιγμή ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη κι έπειτα του Βασίλη Κικίλια. Τελικά, η… μπίλια κάθισε στον πολιτικό απ’ τη Φθιώτιδα, για τον οποίο μόνο καλά λόγια μπορεί να ακούσει όποιος μιλήσει με εκείνους που τον έχουν γνωρίσει.

Τι λένε για τον Οικονόμου; Ότι είναι τίμιος. Ότι είναι εργασιομανής. Ότι είναι αφοσιωμένος. Στοιχεία απαραίτητα για έναν πολιτικό. Α, είναι και αποφασιστικός. Δεν κάνει πίσω όταν θεωρεί ότι έχει δίκιο. Σε απλά ελληνικά, δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος. Ούτως ή άλλως, πάντα είχε πολύπλευρες δραστηριότητες. Αγαπάει τη γη κι επένδυσε σε αυτήν χρόνο και χρήμα. Σπούδασε γεωπόνος, άλλωστε, ασχολήθηκε με τον πρωτογενή τομέα.

Όπως του άρεσε κι η πολιτική. ‘Οτι εξελέγη γραμματέας της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, δείχνει την ποιότητα του λόγου του και την αποδοχή του. Το ίδιο ισχύει και για την αναρρίχησή του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

Αυτή η στοχοπροσήλωση κι η αφοσίωση του Οικονόμου έχει ήδη αρχίσει να… πονοκεφαλιάζει τους φωστήρες στην ΕΠΟ. Η ανεξέλεγκτη δράση όσων στηρίζουν τη σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας, άλλωστε, αποτελεί ένα απ’ τα στοιχήματα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία κι ο Γιάννης Οικονόμου μοιάζει ως ιδανική επιλογή για να το κερδίσει. Γι’ αυτό και στο πάρκο Γουδή τούς έλουσε κάποιους κρύος ιδρώτας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News