Γιώργος Χελάκης: Χωρίς αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κοπάζουν οι ανησυχίες στον ΠΑΟΚ

eurokinissi

Υποτίθεται ότι έχει αφήσει τον έναν απ’ τους δύο γιους του στο πόδι του. Υποτίθεται ότι ο Ζοσέ Μπότο ξέρει πολύ καλά να κάνει αυτές τις δουλειές. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Παρασκευής (30/06).

Υποτίθεται ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει να κρατάει γερά το τιμόνι και να καθοδηγεί την ομάδα. Πέραν απ’ όλα αυτά, υπάρχει η διαβεβαίωση του Κυριάκου Κυριάκου ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι παρών, ελέγχει και καθοδηγεί.

Οσα παραπάνω ανέφερα είναι γνωστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά νομίζω ότι κανένας ή σχεδόν κανένας δεν πείθεται πως η ομάδα του φέτος, καθοδηγούμενη απ’ τον διοικητικό της ηγέτη, θα αντεπιτεθεί. Κυριαρχούν η παγωμάρα κι η αμφιβολία. Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι στο μυαλό και τη σκέψη του Ιβάν Σαββίδη, τα μόνα που ακούγονται είναι εικασίες, αλλά και διατύπωση φόβων ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάψει να αποτελεί προτεραιότητα για του Ελληνορώσου επιχειρηματία.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ πορεύτηκε στη λογική «τόσα βγάζουμε, τόσα ξοδεύουμε». Φέτος για να αντεπιτεθεί η ομάδα χρειάζεται μία γενναία οικονομική υπέρβαση. Ας μη συγκρίνουμε με άλλες καταστάσεις κι ομάδες, σημασία έχει πώς θα πορευτεί στην προκειμένη περίπτωση ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ. Οι διαβεβαιώσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, όπως φαίνεται. Μία δήλωση του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη πιθανότατα να καθησύχαζε τους οπαδούς και να έδινε το στίγμα των προθέσεων του μεγαλομετόχου.

Αντίθετα, υπάρχει σιωπή και φυσικά το περιθώριο να την ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Αν είχαν αρχίσει αφίξεις ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη ίσως το κλίμα να ήταν διαφορετικό. Μέχρι τώρα έχει έρθει μόνο ένας συνεργάτης του Λουτσέσκου με αντικείμενο να ετοιμάζει ψυχοπνευματικά τους παίκτες. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πώς θα δουλεύει και φυσικά να αντιληφθούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

Στην κατάσταση που είναι τώρα ο ΠΑΟΚ εκείνο που του χρειάζεται είναι παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Ονόματα, είναι αλήθεια, έχουν ακουστεί, κρούσεις έχουν γίνει και διαπραγματεύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Εφόσον όμως δεν υπάρχουν αφίξεις, κανείς δεν πείθεται για τίποτα κι η αμφιβολία εμφιλοχωρεί απ’ τους οπαδούς στον ίδιο τον οργανισμό. Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Απ’ την άλλη, είναι γεγονός πως ο πάντα ανυπόμονος Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει αφήσει να φανούν δημόσια ανησυχίες. Είναι γεγονός πως έχει προσωπική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη κι επαφές που μπορεί να έχουν αραιώσει λόγω της απόστασης, αλλά δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Επειδή ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει κι η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, εκείνο που ο κόσμος περιμένει είναι μεταγραφές. Οσο δεν γίνονται, η ανησυχία θα μεγαλώνει και θα κυριεύει εκτός απ’ τον κόσμο και τον ίδιο τον οργανισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News