Γιώργος Χελάκης: Γι' αυτό πήγε στο ΝΒΑ ο Βεζένκοβ

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει στη SportDay της Δευτέρας (03/07) την απόφαση του κορυφαίου παίκτη της Ευρωλίγκας

Tο αν είναι σωστή ή λάθος μία απόφαση που παίρνεις σε συγκεκριμένο χρόνο, ένας άλλος χρόνος, μέλλοντας είναι αυτός που θα το δείξει. Τώρα, το μόνο που μπορείς να συζητήσεις είναι αν τη συγκεκριμένη στιγμή με τα συγκεκριμένα δεδομένα, η απόφαση μοιάζει να είναι σωστή.

Με βάση τα δεδομένα, λοιπόν, ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε μία σωστή απόφαση. Να δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Να προσθέσει τη δική του φλόγα στη λάμψη δεκάδων μεγάλων αστέρων που φωτίζουν εκτυφλωτικά το NBA. Σε χρόνο μέλλοντα λοιπόν θα μάθουμε αν η φλόγα του Βεζένκοφ μπορεί να γίνει λάμψη. Οποιος νομίζει ότι ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας πήγε εκεί απλά διότι βρήκε καλύτερο συμβόλαιο κάνει μεγάλο λάθος.

Ο παίκτης έκανε πράξη ένα όνειρο που έχουν εκατομμύρια παιδιά όταν αρχίζουν το μπάσκετ, αλλά ελάχιστα καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν. Ο Ολυμπιακός θα είναι δύσκολο να ματσάρει τα λεφτά των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά οι διαφορές δεν ήταν δυσθεώρητες. Εύκολα θα το συζητούσε ο Βούλγαρος άσος του Ολυμπιακού, βάζοντας στη ζυγαριά το κλίμα στη μέχρι τώρα ομάδα του, τους γνωστούς, τους φίλους, τη σύντροφό του, τα γνώριμα λημέρια της Basket League και της Ευρωλίγκας.

Εγινε πρώτος στο χωριό και θέλει τώρα να δοκιμάσει την τύχη του στην πόλη. Ξέρει πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν κι ότι μπορεί να γυρίσει κάποια στιγμή χωρίς να έχει πετύχει κάτι σπουδαίο, όπως συνέβη άλλωστε με αρκετούς Ευρωπαίους που δοκίμασαν την τύχη τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News