Γιώργος Χελάκης: Να φέρνει περισσότερο στον Όλαφ Μέλμπεργκ...

Έπαιζε στην Μπόκα Τζούνιορς. Είχε γίνει αρχηγός της ομάδας με τις ευλογίες του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ήταν βασικός στην εθνική Κολομβίας. Ήρθε διότι είχε ηγετικά προσόντα και προοριζόταν για ηγέτης της αμυντικής γραμμής. Βαρύ βιογραφικό και μάτι που… γυάλιζε. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Κυριακής (23/07).

Στην Ελλάδα ήταν υποχρεωμένος να αμύνεται σε άμυνα ζώνης και δεν τα κατάφερε. Ήταν αργός και πολλές φορές έμενε εκτεθειμένος. Έπαιξε σκάρτα δύο χρόνια, αρπάχτηκε άσχημα με τον Ελευθερόπουλο κι έφυγε ως περίπου αποτυχημένος.

Οι κάπως παλιότεροι αναγνώστες θα θυμούνται τον Χόρχε Μπερμούντες. Να πούμε του στραβού το δίκιο, το βιογραφικό του ήταν ανώτερο από εκείνο του Νικολάς Φρέιρε, που προορίζεται για τον Ολυμπιακό ως ένας απ’ τους εκλεκτούς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μάλιστα, ο Μπερμούντες είχε διαγράψει μία αξιόλογη παρουσία στην Μπενφίκα, ενώ ο Φρέιρε πέρασε, αλλά δεν… κόλλησε στη μικρομεσαία Τσβόλε της Ολλανδίας.

Δεν έχω την άποψη ότι οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι. Το αγοράζεις, αλλά δεν ξέρεις πώς είναι μέσα. Τώρα, όλοι ξέρουν σχεδόν όλα για όλους. Το πέρασμα του Ατλαντικού όμως παραμένει μέγα μυστήριο για πολλούς άσους της μπάλας. Άλλα πράγματα βλέπεις στη Λατινική και Κεντρική Αμερική κι άλλα όταν έρχονται στην Ευρώπη. Σαν να τους ενοχλεί ο ευρωπαϊκός αέρας, τον αναπνέουν και ζαλίζονται.

Τέσσερα χρόνια στην Πούμας ο Φρέιρε, είχε καθιερωθεί κι είχε φτάσει να είναι αρχηγός της μεξικανικής ομάδας. Τον τελευταίο καιρό όμως είχε χάσει τη θέση του. Άλλαξε ο προπονητής και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καινούργιου. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν στόπερ με ηγετική στόφα και παραστάσεις. Είναι αριστεροπόδαρος, όπως τον θέλει ο προπονητής και φιλόδοξος. Το τελευταίο προκύπτει απ’ το ότι είχε προτάσεις να συνεχίσει στην αμερικανική ήπειρο, αλλά θέλησε να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του στην Ευρώπη. Ας το λάβουμε υπ’ όψιν μας.

Από κει και πέρα, όποιος πει κάτι παραπάνω για έναν παίκτη που μάθαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι τον έχει στα υπ’ όψιν του ο Αντόνιο Κορδόν, ψέματα θα πει. Ούτε γίνεται βέβαια να τον μάθουμε και να εκφέρουμε γνώμη απ’ τα στιγμιότυπα στα μονταρισμένα βίντεο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κι ο αθλητικός διευθυντής είναι αυτοί που ξέρουν. Τσεκαρισμένο τον έχουν, για να τον φέρνουν (όπως λέγεται) σημαίνει ότι τους κάνει.

Μεταγραφή χωρίς κανένα ρίσκο δεν υπάρχει. Ο Φρέιρε έχει να παίξει απ’ τα τέλη Απριλίου, κατά συνέπεια είναι δύσκολο να είναι έτοιμος να παίξει στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εκείνο που ενδιαφέρει τους φίλους του Ολυμπιακού είναι να φέρνει περισσότερο στον Μέλμπεργκ και λιγότερο στον άτυχο Μπερμούντες…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News