Γιώργος Χελάκης: Προετοιμασία με το βλέμμα στον Γιάννη δεν ωφελεί...

Tο πρώτο κρατούμενο είναι ότι ο Γιάννης θέλει να παίξει στην Εθνική και να είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Μανίλα για το Μπουντομπάσκετ. Οι υπεύθυνοι των Μιλγουόκι Μπακς κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Τετάρτης (26/07).

Θα ήθελαν να τον δουν να απέχει ώστε το ταλαιπωρημένο γόνατό του να μην επιβαρυνθεί στις Φιλιππίνες. Αφήνω κατά μέρος ότι θα κάνουν δύσκολη τη ζωή του Δημήτρη Ιτούδη, όπως του την έκαναν και πέρυσι αναγκάζοντας τον κόουτς να τον χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αν έγινε πέρυσι κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι θα γίνει φέτος που ο παίκτης προέρχεται από αρθροσκόπηση.

Ούτε γιατρός είμαι, ούτε μπορώ να ξέρω κατά πόσο θα κινήσουν γη και ουρανό απ’ το Μιλγουόκι ώστε ο Γιάννης να μην παίξει με την Εθνική μας στο κορυφαίο τουρνουά. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της Εθνικής και του Γιάννη, που θα ήθελε να την ενισχύσει. Είναι επομένως μεγάλη ανάγκη η Εθνική να προετοιμάζεται με τους είκοσι δύο διαθέσιμους.

Προφανώς έτσι αντιμετωπίζει τα πράγματα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που μετράει επιπλέον τις απουσίες του Καλάθη και του Σλούκα. Δεν βάζω στον λογαριασμό τον Ντόρσεϊ διότι τότε αυτόματα θα ήταν έξω ο Γουόκαπ. Χωρίς περιστροφές ο πήχης πρέπει να κατεβεί αναγκαστικά. Οι απουσίες αυτές δεν είναι παίξε-γέλασε. Ωστόσο οι παίκτες, που τώρα κάνουν προπόνηση, δεν είναι αμελητέες ποσότητες. Εχουν οι περισσότεροι γράψει χιλιόμετρα με τα γαλανόλευκα και δεν μαζεύτηκαν από συμβατική υποχρέωση.

Τον τόνο τον έδωσε με δηλώσεις του ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου. Με καθημερινή και συστηματική δουλειά θα «χτιστεί» μια ομάδα που θα το παλέψει και μπορεί να πετύχει να περάσει πάνω απ’ τον πήχη. Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος απ’ την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ό,τι προκύψει παραπάνω καλοδεχούμενο.

Ωστόσο προετοιμασία με το βλέμμα στον Γιάννη δεν ωφελεί. Δημιουργεί προβλήματα η αναμονή όταν το μάτι αντί για μπρος κοιτάζει συνέχεια και προς τα πίσω. Είναι σαν να ακυρώνεται η προσπάθεια όσων είναι παρόντες και ιδρώνουν για να μετασχηματιστούν υπό τις οδηγίες του Ιτούδη σε ένα συνεκτικό σύνολο που θα το παλέψει και θα φέρει νίκες και διακρίσεις.

Ο Παπαγιάννης, ο Μήτογλου, που επανακάμπτει διψασμένος για μπάσκετ, ο Παπανικολάου, ο… πρωτάρης Γουόκαπ είναι παίκτης πρώτης σειράς που μαζί με όσους τελικά πάρει μαζί του ο κόουτς μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια και να μας κάνουν χαρούμενους. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Γιάννη, ο μονόπλευρος προσανατολισμός ακυρώνει την προσπάθεια και τις προσωπικότητες των υπόλοιπων.

Ο Ιτούδης είναι σίγουρο πως δεν θ’ αφήσει να περάσει στα αποδυτήρια ένα κλίμα αέναης προσμονής που θα υπονομεύσει τη διάθεση, το πάθος και την αγωνιστικότητα όσων τρέχουν κι ιδρώνουν τώρα στην προετοιμασία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News