Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης απάντησε στο... who is Giorgos

Το πολύτιμο 1-0 του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο συνδυάστηκε με τη σχεδόν επιβλητική του Γιώργου Βαγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Είναι η ώρα ο 21χρονος να ξανασυστηθεί και να βάλει τέλος στην κουβέντα για την απόκτηση βασικού μπακ.

Είναι απορίας άξιο πως από την έναρξη άλλης μιας μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός δεξιού μπακ. Όντως δεν τέθηκε σε προτεραιότητα η απόκτηση τέτοιου ποδοσφαιριστή, καθώς αλλού έπρεπε να ενισχυθεί το ρόστερ.

Ούτε πέντε ημέρες πάντως έχουν μεσολαβήσει από τα πληρέστατα ρεπορτάζ για Βάιγκαντ και Μπρένετ. Ρεπορτάζ που δεν προκύπτουν κατά τύχη. Κάποιος ανέφερε κάτι, διασταυρώθηκε από εκεί που έπρεπε και στο τέλος δημοσιεύτηκε. Έτσι συμβαίνει.

Μια τέτοια συζήτηση θα ήταν σοφό να πάψει, ή τουλάχιστον να περιοριστεί όσο περισσότερο, δεδομένης της απόδοσης του Γιώργου Βαγιαννίδη στο πρώτο, νικηφόρο, παιχνίδι των πρασίνων απέναντι στη Μαρσέιγ για τη μεγάλη υπέρβαση: την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Βαγιαννίδης από την πίσω πόρτα

Την ώρα που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στη διάθεσή του έναν εν ενεργεία διεθνή μπακ, τον Γιάννη Κώτσιρα, ο 21χρονος ανταγωνιστής του ήρθε από την πίσω πόρτα της ενδεκάδας για να υπενθυμίσει τα τεράστια προσόντα που συνοδεύουν το ποδοσφαιρικό προφίλ του.

Και φυσικά το potential που κουβαλά από τότε που στα τμήματα υποδομής του Τριφυλλιού έκανε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους.

Ο νεαρός ήταν απόλυτος κυρίαρχος της θέσης του σε άμυνα και επίθεση. Ακούραστος για ν’ ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και να υποστηρίζει τον Μαντσίνι, είναι ζήτημα αν έχασε δυο – τρεις μονομαχίες σε όλο το 90λεπτο εξουδετερώνοντας την πλειονότητα των προσπαθειών που έκαναν οι φιλοξενούμενοι προκειμένου να τον χτυπήσουν στο ένας μ’ έναν.

Ο άλλος… Χουάνκαρ

Ήταν εντυπωσιακά ώριμος ο τρόπος που ο Βαγιαννίδης χειρίστηκε την αποστολή του θυμίζοντας παίκτη που κουβαλά εμπειρία χρόνων. Κάτι σαν τον Χουάνκαρ, που ήταν επίσης ασυναγώνιστος όσο άντεξε. Ποτέ δεν βιάστηκε, ποτέ δεν κόμπλαρε, ποτέ δεν δείλιασε.

Έπεσε για τάκλιν, έπεσε στη φωτιά, απομάκρυνε μπάλες καθαρίζοντας φάσεις.

Σε λάθη υπέπεσε ναι, όπως ο καθένας. Μα κι αυτά ήταν μικροί λεκέδες στην υψηλού επιπέδου εμφάνισή του.

Το επικυρώνουν οι αριθμοί όλο αυτό, καθώς ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού έλαβε (από το sofascore) την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμπαικτών του, με Πέρεθ – Μπερνάρ να ξεχωρίζουν και τον Χουάνκαρ ν’ ακολουθεί. Την ώρα που ο μέσος όρος της ελληνικής ομάδας κυμάνθηκε στο 6.95, ο Βαγιαννίδης έλαβε 7.1, κρατώντας τον Ουνάι στο 6.5 και τον πολυδιαφημισμένο Αρίτ (που ήρθε από τον πάγκο) στο 6.2!

Πάσα, ντρίμπλα, σουτ

Του ανέβασε τον βαθμό και η συνδρομή του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Με προσόν το κάθετο παιχνίδι και την προώθηση της μπάλας χάρη σ’ έναν διασκελισμό γεμάτο αυτοπεποίθηση, ο Βαγιαννίδης εμφάνισε ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις που ξεπέρασε το 85%, έκανε δύο επιτυχημένες ντρίμπλες και μαζί ισάριθμες απόπειρες να σκοράρει.

Διότι εκτός των άλλων είναι μπακ που του αρέσει να συγκλίνει και να πατά περιοχή, απειλώντας – του το ζητά και ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιβάν ξέρει ποιος είναι ο Βαγιαννίδης(;)

Το ότι το καλοκαίρι του 2020 βιάστηκε να φύγει για το εξωτερικό, έχοντας δελεαστεί από την πρόταση της Ίντερ, δεν θα πρέπει να λειτουργεί ανασταλτικά στη μονιμοποίησή του. Κατάλαβε πολύ καλά ότι έπεσε σε παγίδα, επέστρεψε και έβαλε τον εαυτό του σε νέα τροχιά, δείχνοντας διάθεση να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε πως για να ‘ναι στο ρόστερ ο Βαγιαννίδης σημαίνει ότι αξίζει. Άρα να η ευκαιρία να παίζει περισσότερο και γίνει πιο ωφέλιμος απ’ όσο μέχρι σήμερα για το σύνολο.

Κάποτε ο Άλεξ Φέργκιουσον αναρωτιόταν ποιος είναι αυτός ο Γιούργκας που έπεσε από τον ουρανό και οργίασε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον Βαγιαννίδη τον ήξεραν ήδη οι περισσότεροι. Απλώς ήταν και είναι η ώρα να συστηθεί ξανά και να θέσει στο περιθώριο κάθε άλλη συζήτηση για παίκτη στην πλευρά του.

Κι αν είναι απαραίτητη μια έξτρα λύση εκεί, ας… είναι ο Κάρλος Ζέκα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News