Γιώργος Χελάκης: Το βαρύ «πρέπει» της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Ένα πράγμα προβληματίζει τον Ματίας Αλμέιδα. Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ορμπελίν Πινέδα. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay του Σαββάτου (16/09).

Eνα βαρύ «πρέπει» θα σφραγίζει τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν πάει ανέφελη στο ντέρμπι. Αύριο το βράδυ στον ουρανό πάνω απ’ το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα υπάρχουν σύννεφα που η «Ενωση» θα πρέπει να τα διαλύσει με μία πειστική εμφάνιση – κυρίως με νίκη. Δεύτερο αποτέλεσμα δεν υπάρχει διότι αυτό σημαίνει ότι πολύ νωρίς θα έχει χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα και θα έχει προσθέσει δυσπιστία κι επιφυλάξεις σε σχέση με τη φετινή δυναμική της.

Οσοι βιάζονται να μιλήσουν για κρίσιμες απουσίες, όπως αυτές του Λιβάι Γκαρσία και του Γκατσίνοβιτς, θα πρέπει να θυμηθούν ότι σημαντικές απουσίες είχε και πέρυσι η ΑΕΚ για μεγάλα διαστήματα. Θυμίζω την ταυτόχρονη απουσία του Ελίασον και του Γκατσίνοβιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την κρίσιμη απουσία του αρχηγού Αραούχο στα πλέι οφ. Η περσινή ΑΕΚ άλλοτε εύκολα κι άλλοτε δύσκολα ξεπερνούσε τις απουσίες.

Φέτος η συζήτηση γίνεται γύρω απ’ την απουσία του Λιβάι Γκαρσία από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Αντβέρπ και μετά. HΑΕΚ δεν είναι ομάδα που της επιτρέπεται να ψάχνει για δικαιολογίες, αν κάτι στραβώσει στο ντέρμπι. Αλλωστε επειδή υπολόγιζε στην απουσία του Λιβάι Γκαρσία έδωσε καλά λεφτά κι αγόρασε τον Εκι Πόνσε. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα ο Αργεντινός να βγάλει ένα μέρος της επένδυσης που έγινε στο πρόσωπό του.

Ο Ολυμπιακός -κι αυτό το ξέρουν στην ΑΕΚ- δεν θα έρθει αυτή τη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια ως αουτσάιντερ. Θα έρθει με τον αέρα των καλών εμφανίσεων, που με τη σειρά του έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αυτοπεποίθησης στην ομάδα του. Θα έρθει με τη διάθεση να παίξει επιθετικά και να διεκδικήσει τη νίκη επί ίσοις όροις.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ματίας Αλμέιδα και να θέλει (που δεν θέλει) μόνο με έναν τρόπο μπορεί να παρατάξει την ομάδα του. Πρεσάροντας ψηλά και παίρνοντας απ’ την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ούτε ο κόσμος της ΑΕΚ, που θα κατακλύσει τις εξέδρες, είναι διατεθειμένος να δει κάτι άλλο πέρα απ’ το γνωστό aggressive παιχνίδι της «Ενωσης». Κι αν για τον Ολυμπιακό υπάρχουν ερωτηματικά σε ό,τι αφορά τη σύνθεσή του, για την ΑΕΚ τα… κουκιά είναι μετρημένα. Eνα πράγμα προβληματίζει τον προπονητή της. Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης-βαρόμετρο της ομάδας, ο Ορμπελίν Πινέδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News