Νίκος Σαρίδης: Ο σηκωμένος αντίχειρας του ταξιδιώτη

Στην Ταϊλάνδη, λέει, η χειρονομία του «μπίνγκο» θεωρείται προσβλητική. Ετσι έχω διαβάσει. Στην Ευρώπη, αντίθετα, δεν είναι. Γράφει ο Νίκος Σαρίδης στη SportDay του Σαββάτου (16/09).

Ζω για την ημέρα που θα διαβάσω ότι ένας ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή για ομάδα της Ταϊλάνδης και την ώρα της εμφάνισής του στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου της Μπανγκόκ έκανε το συνηθισμένο σήκωμα του αντίχειρα προς τους φωτορεπόρτερ κι όλους όσοι ήταν εκεί για την υποδοχή του, με συνέπεια να καταλήξει στο νοσοκομείο η… Παμμακάριστος του Σιάμ!

Στην Ταϊλάνδη, λέει, η χειρονομία του «μπίνγκο» θεωρείται προσβλητική. Ετσι έχω διαβάσει. Στην Ευρώπη, αντίθετα, δεν είναι. Γι’ αυτό χθες, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Αλεξάντερ Κάλενς έγινε ένας απ’ τους μυριάδες παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και μας έδειξαν τον αντίχειρά του. Βαρετό, βέβαια. Και προβλέψιμο.

Οσο κι οι δηλώσεις που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μόλις πατάνε το πόδι τους στη χώρα μας· πόσο ανυπομονούν να φορέσουν τη φανέλα και να γνωρίσουν τον κόσμο της ομάδας, πόσο σκληρά θα δουλέψουν για να βοηθήσουν τον σύλλογο να φτάσει ψηλά και πάει λέγοντας. Είτε έρχονται για την ΑΕΚ, είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον… Ατρόμητο, η ίδια κασέτα παίζει.

Ειδικά αυτή την εποχή, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να πήγαιναν οι κάμερες στις… Τρεις Γέφυρες, στον σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσσαλίας-Ανατολικής Στερεάς, για ν’ απαθανατίσουν τους… αντίχειρες των ταξιδιωτών απ’ την Καρδίτσα, για παράδειγμα, που τόσες μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα έρχονται ακόμη στην Αθήνα κάνοντας κύκλο (μέσω Αντιρρίου-Ρίου!) διότι ο κανονικός δρόμος είναι κλειστός. Οκτώμιση ώρες, λέει, διαρκεί το ταξίδι. Οχι τίποτ’ άλλο, με τέτοια διάρκεια έχει και μία αξία το «μπίνγκο» του ταξιδιώτη που φτάνει στον προορισμό -σαφώς μεγαλύτερη απ’ ό,τι του (κάθε) Κάλενς.

Πάντως, είναι δείγμα προόδου ότι ούτε στον Κάλενς, ούτε σε άλλους ξένους που έχουν έρθει φέτος στις ελληνικές ομάδες πήγε κόσμος με καπνογόνα και κασκόλ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν έρχονται πλέον παίκτες «εκτοπίσματος» Ριβάλντο λ.χ., αλλά κάποια στιγμή είχε παραγίνει το κακό με τις λαϊκές αεροδρομιακές συναθροίσεις, καθώς έτρεχαν στα Σπάτα, στη Μίκρα και παλαιότερα στο Ελληνικό ακόμη και για εισαγόμενους που δεν διέθεταν εντυπωσιακά βιογραφικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News