Μπενζαμέν Μεντί: Επιστροφή στο γήπεδο μετά από 763 ημέρες

Χρειάστηκε να περάσουν 763 ημέρες και να προηγηθεί μια πολύ δύσκολη δικαστική μάχη, που οδήγησε στην αθώωσή του, για να μπορέσει να αγωνιστεί και πάλι ο Μπενζαμέν Μεντί.

Ήταν το 71ο λεπτό της αναμέτρησης της Λοριάν με τη Μονακό όταν ο Μπενζαμέν Μεντί πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Και ήταν η πρώτη συμμετοχή του Γάλλου αριστερού μπακ σε αγώνα, μετά τον Αύγουστο του 2021, οπότε και είχε γράψει την τελευταία του αγωνιστική παρουσία σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ.

Ακολούθησαν οι κατηγορίες εις βάρος του για βιασμό μιας 24χρονης και απόπειρα βιασμού μιας 29χρονης και ένας δικαστικός αγώνας, που τον βρήκε νικητή. Ο Μπενζαμέν Μεντί μετά από σχεδόν δύο χρόνια και αφού είχε περάσει αρκετό διάστημα στη φυλακή, αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη.

Έστω κι αν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ωστόσο, η ζωή του δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα. Ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της χρεωκοπίας και πουλά τη βίλα του στην Αγγλία, ενώ το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι είχε διακοπεί μόλις έγιναν γνωστές οι κατηγορίες, με αποτέλεσμα τώρα ο Γάλλος να κινείται νομικά διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η μεταγραφή του στη Λοριάν δεν έγινε δεκτή με τον καλύτερο τρόπο από τους οπαδούς της ομάδας, που σήκωσαν ακόμη και πανό θέλοντας να δηλώσουν την αντίδρασή τους, ωστόσο ο Μπενζαμέν Μεντί άφησε τα πάντα στην άκρη και αφοσιώθηκε στη δουλειά του. Και την Κυριακή (17/09) κατάφερε να επιστρέψει στη δράση, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις για 19 λεπτά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News