ΠΑΟΚ: Με... άλλο πρόσωπο στο Ελσίνκι - Τι ετοιμάζει ο Λουτσέσκου

Ο Ρατζβάν Λουτσέσκου ετοιμάζει rotation στο κομβικό παιχνίδι της Φινλανδίας για το Conference League. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας στην Sportday της Τετάρτης (20/09).

Ο ΠΑΟΚ αναχώρησε από χθες για το Ελσίνκι εκεί που αύριο το βράδυ (19:45) θα αντιμετωπίσει την τοπική  ομάδα στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, στην οποία επέστρεψε μετά την περσινή του απουσία. Θεωρητικά, η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι απ’ τις πλέον κομβικές στη μάχη της  πρόκρισης στην επόμενη φάση, με τον «Δικέφαλο» να πηγαίνει στην έδρα της ομάδας που ήρθε στον  όμιλο απ’ το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για ν’ αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς με πρώτο στόχο  την πρώτη δυάδα, καθώς η παρουσία της Αϊντραχτ στον όμιλο την καθιστά απόλυτο φαβορί για την  πρωτιά.

Η εν Ελλάδι προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» ολοκληρώθηκε με την προπόνηση που έγινε χθες το  πρωί κι η οποία ήταν αφιερωμένη στην τακτική. Ακολούθως έγινε γνωστή η αποστολή, με τους «εκλεκτούς» του Ρουμάνου προπονητή να είναι οι: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια,  Λύρατζης, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ,  Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Βρακάς, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον,  Τζίμας και Σαμάτα.

Οσον αφορά τις επιλογές της αρχικής ενδεκάδας στην αυριανή αναμέτρηση, ο προπονητής του ΠΑΟΚ  φανέρωσε κάποιες απ’ τις προθέσεις του, αρχικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την  αναμέτρηση με τον Αρη. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να δούμε ως και έξι αλλαγές  στην ενδεκάδα, δύο σε κάθε γραμμή.

Στην άμυνα, οι Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης βάζουν υποψηφιότητα να πάρουν τη θέση των Βιεϊρίνια και  Κουλιεράκη. Στη μεσαία γραμμή, ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» σκέφτεται να επαναφέρει τους Τσιγγάρα και Σβαμπ, το δίδυμο που «κουβάλησε» τον ΠΑΟΚ στη φάση των προκριματικών. Στη επιθετική  γραμμή, με βάση τις δοκιμές που έγιναν, οι Ντεσπόντοφ και Μουργκ διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα αντί των Τάισον και Κωνσταντέλια.

Με δεδομένο πως όσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί απέναντι στον Αρη ακολούθησαν χθες πρόγραμμα  αποθεραπείας ασφαλή συμπεράσματα, ειδικά για τις αποφάσεις που αφορούν την επιθετική γραμμή, θα  προκύψουν απ’ τη σημερινή προπόνηση, που θα είναι κι η μοναδική στην οποία ο Λουτσέσκου θα δει σε  κοινό πρόγραμμα όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News