Ισραήλ κατά Τζίτζι Χαντίντ: «Κοιμόσουν την τελευταία εβδομάδα;»

AMNA/EPA

Την αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσε ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ που αναφερόταν στον πόλεμο με τη Χαμάς. Τι απάντησε η ίδια.

«Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. Το να καταδικάζεις την ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι αντισημιτισμός και η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι υποστήριξη στη Χαμάς», ανέφερε το story που ανέβασε η Τζίτζι Χαντίντ στο Instagram.

Ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στο Instagram επέκρινε το μοντέλο για αυτή την ανάρτηση. «Κοιμόσασταν την τελευταία εβδομάδα; Ή απλά είστε εντάξει με το να κάνετε τα στραβά μάτια όταν μωρά Εβραίων σφαγιάζονται μέσα στα σπίτια τους; Η σιωπή σας υπήρξε πολύ σαφής για τη θέση σας», ήταν το σχόλιο του Ισραήλ στην Χαντίντ.

Σε αυτό το story, το Ισραήλ δημοσίευσε μια δική του εκδοχή του story που ανάρτησε αρχικά η Χαντίντ. Αυτό το κείμενο ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή Ισραηλινών από τη Χαμάς. Η καταδίκη της Χαμάς για αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι αντιπαλαιστινιακή και η υποστήριξη των Ισραηλινών στον αγώνα τους κατά των βάρβαρων τρομοκρατών είναι το σωστό».

Σε επόμενο story στον λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στο Instagram δημοσιεύθηκε η φωτογραφία ενός αιματοβαμμένου δαπέδου με παιδικά παιχνίδια, με ένα μήνυμα προς τη Χαντίντ: «Αν δεν το καταδικάσετε αυτό, τα λόγια σας δεν σημαίνουν τίποτα».

Τζίτζι Χαντίντ: Λανθασμένη η άποψη ότι είσαι αντισημίτης αν είσαι υπέρ της Παλαιστίνης

Η Τζίτζι Χαντίντ τοποθετήθηκε για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς με ανάρτηση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Instagram.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι επηρεάζονται από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία», έγραψε, σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα αθώες ζωές χάνονται από αυτή τη σύγκρουση, πάρα πολλές από τις οποίες είναι παιδιών». Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει στους Εβραίους φίλους της πως «ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό ενός Εβραίου».

Η τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων, τόνισε το μοντέλο, δεν συμφωνεί με το κίνημα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ούτε κάνει καλό σε αυτό.

«Η άποψη ότι αυτό ισχύει έχει τροφοδοτήσει έναν δεκαετή κύκλο αντιποίνων, των οποίων δεν αξίζει να είναι θύμα κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός και βοηθά στη διαιώνιση της λανθασμένης άποψης ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης σημαίνει πως είσαι αντισημίτης».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News