Ολυμπιακός - Γκος: Αθόρυβα εξελίσσεται σε... πυρηνικό όπλο στα χέρια του Μπαρτζώκα

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος αναμφίβολα αποτελεί παράγοντα και μεγάλη σταθερά του φετινού Ολυμπιακού και μας δείχνει, γιατί επέμενε τόσο πολύ ο Μπαρτζώκας να τον φέρει πίσω στον Πειραιά πριν ακόμα πάει στη Ρεάλ. Διαβάστε τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Φάκελος Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος: Ο Αμερικανός αποτελεί τον game changer του Μπαρτζώκα ερχόμενος από τον πάγκο (τελειώνει πάντα τα παιχνίδια στο παρκέ), πράγμα που μαρτυρά και η απίθανη στατιστική του στα τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Euroleague.

Είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους μ.ο, σουτάρει με 46,2% πίσω από τα 6.75, έχοντας παράλληλα τρεις ασίστ για 0,3 λάθη. Συμπληρώνει επίσης και 1,7 κλεψίματα (1ος μπροστά και από τον Γουόκαπ) και 2,7 ριμπάουντ  ανά παιχνίδι.

Και όλα αυτά τα κάνει στην οικονομική συσκευασία των 27 λεπτών παρουσίας στο παρκέ. Κάτι ακόμα πιο σημαντικό, όμως, από τους ξερούς αριθμούς είναι πως ο Ολυμπιακός με τον Γκος παρόντα μετράει 3-0 στην Euroleague και μέσο όρο επίθεσης που ξεπερνάει τους 80 πόντους . Ενώ στα δυο ματς που ήταν απών η ομάδα έμεινε στους 68 με την Μπαρτσελόνα και στους 53 με την Αρμάνι!

Πιο ώριμος και καθοριστικός από το πρώτο του πέρασμα

Ο απόφοιτος του Γκονζάγκα είναι σίγουρα πιο επιδραστικός, πιο αποφασιστικός και πιο απαράιτητος στο δεύτερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και αρκεί μια απλή αναφορά για να καταλάβετε του λόγου το αληθές στα νούμερα του Γκος το 2018-19.

Σε 30 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε 9.2 πόντους μ.ο, με 42% στο δίποντο και 37% στο τρίποντο. Μοίραζε 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι για 1.5 λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Επιστρέφοντας πια στα παλιά του λημέρια δεν βρίσκει μια ομάδα που «ψάχνεται», αλλά μια ομάδα που θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, που έχει πλάνο και που κάθε χρόνο φτάνει πιο κοντά στο να «γευτεί» το νέκταρ της επιτυχίας.

Και το κάνει ορθολογικά πλαισιώνοντας τους δυο βασικούς της playmakers με δυο σκιάχτρα κάτω από το καλάθι (Φαλ, Μιλουτίνοφ) και με ακόμη τουλάχιστον 7-8 «πολεμιστές» που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή. Αυτό ακριβώς κάνει και ο ίδιος ο Γκος, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον ήθελε τόσο πολύ, ακόμα πριν καλά καλά υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, έστω και για έναν πόντο κόντρα στη νυν ομάδα του.

Τα πεπραγμένα του στην Basketleague

Στη Basketleague τώρα, ο Αμερικανός έχει παίξει  δύο παιχνίδια, όμως ούτε εκεί πάει πίσω καθώς μετράει 7 πόντους μ.ο με 60% στο τρίποντο και 100% στο δίποντο μοιράζοντας παράλληλα και δύο ασίστ, με 13 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News