Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε: «Η μητέρα των μαχών» στο Μαρακανά!

Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε αναμετρώνται στο ιστορικό Μαρακανά της Βραζιλίας, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα Ελλάδος 10:00 , με στόχο την κορυφή του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη Νότια Αμερική, είναι αδιαμφησβήτητα ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ένα αγώνας γιορτή, σε ένα γήπεδο 80.000 θέσεων, με δύο ομάδες που θέλουν διακαώς το τρόπαιο, η καθεμία για τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους.

Ας ξεκινήσουμε με την τυπικά γηπεδούχο Φλουμινένσε, η οποία διεκδικεί τον πρώτο Λιμπερταδόρες της ιστορίας της, ενώ έχει συμμετάσχει μόλις σε έναν τελικό το 2008, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι απέναντι στην Λίγκα Ντε Κίτο από τον Ισημερινό. Η «Φλου» είχε βατό δρόμο μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείοντας σχετικά εύκολα την Αρχεντίνος Τζούνιορς της Αργεντινής με συνολικό σκορ 3-1, ενώ στους 8 προσπέρασε ακόμα πιο ξεκούραστα το εμπόδιο της Κλαμπ Ολίμπια από την Παραγουάη με 5-1  σε δύο αναμετρήσεις. Στον ημιτελικό το σύνολο του Φερνάντο Ντινίζ «τα χρειάστηκε» στο Βραζιλιάνικο ντέρμπι απέναντι στην Ιντερνασιονάλ. Η ομάδα από το Ρίο Ντε Τζανέιρο βρισκόταν εκτός έδρας με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 82, όμως με γκολ των Τζον Κένεντι και Χερμάν Κάνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανέτρεψε το σκορ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα.

Από την αντίπερα όχθη, συναντάμε την ιστορική Μπόκα Τζούνιορς της Αργαντινής. Η αρμάδα του Χόρχε Αλμιρόν, διένυσε ένα πραγματικά πολύ αγχωτικό μονοπάτι μέχρι τον τελικό καθώς πέρασε τις 3 τελευταίες φάσεις της διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι. Φύλακας άγγελος αυτής της προσπάθειας ήταν φυσικά ο τερματοφύλακας της ομάδας Σέρχιο Ρομέρο, ο οποίος απέκρουσε συνολικά 6 πέναλτι. Απέκρουσε 2 απέναντι στη Νασιονάλ της Ουρουγουάης στη φάση των 16, άλλα 2 απέναντι στη Ρασίνγκ Κλουμπ, στο αργεντίνικο ντέρμπι των προημιτελικών και φυσικά 2 απέναντι στο μεγάλο φαβορί του θεσμού Παλμέιρας στον ημιτελικό. Με αυτό τον τρόπο στέρησε το δικαίωμα από τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο μετά από αυτούς του 2020 και 2021, αλλά και έχει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πολυνίκης του θεσμού με 7 κατακτήσεις. Η ομάδα του Μπουένος Άιρες, αφού απέτρεψε τον «βραζιλιάνικο εμφύλιο» έχει ως μοναδικό στόχο να στεφθεί πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και ενώ μέσα σε αυτά έχει 2 αποτυχημένες προσπάθειες, απέναντι στην Κορίνθιανανς το 2012 και απέναντι στην μισητή Ρίβερ Πλέιτ το 2018.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News