Ολυμπιακός μεταγραφές: Τέρενς Ντέιβις - Ποιος είναι ο ΝΒΑερ που βλέπει ο Μπαρτζώκας

ΑΠΕ

Ο Ολυμπιακός «σκανάρει» την αγορά των ελεύθερων του ΝΒΑ, προκειμένου να ενισχυθεί στην περιφέρεια και πρώτος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα φέρεται να είναι ο Τέρενς Ντέιβις.

Θα κάνει άλλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα; Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, που τίθεται συνεχώς στον κόουτς των Πειραιωτών.

Κατά τον Ιταλό δημοσιογράφο, Ματέο Αντρεάνι, αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το ρεπορτάζ του άλλωστε είναι χαρακτηριστικό. Όχι μόνο εκφράζει σιγουριά αλλά τοποθετεί και τον Τέρενς Ντέιβις στο Νο1 της ερυθρόλευκης μεταγραφικής λίστας.

«Ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στο ρόστερ του έναν γκαρντ και εξακολουθεί να κοιτάζει την αγορά του ΝΒΑ. Πρώτη επιλογή είναι ο Τέρενς Ντέιβις, όμως υπάρχουν και άλλα ονόματα στη λίστα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αντρεάνι .

Ποιος είναι όμως στα αλήθεια ο Ντέιβις και τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό

Ο Ντέιβις δεν ακούγεται για πρώτη φορά στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα. Το όνομά του είχε ξανά ακουστεί την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταμεσής του καλοκαιριού.

Ο Τέρενς Ντέιβις (26 ετών, ύψος 1.93μ) είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3, έχοντας μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και όντας εξαιρετικός πίσω από τα 6.75 ( 7.25 στην Αμερική), με 37%.

Σε 227 παιχνίδια κανονικής περιόδου του NBA από το 2019 έως το 2023 ο Ντέιβις έχει σημειώσει 8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Τη σεζόν 2022/23 ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στο Σακραμέντο, «γράφοντας» κατά μέσον όρο 6.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 64 παιχνίδια. Τον Τέρενς Ντέιβις, τον ήθελε και η Μπαρτσελόνα μόλις ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Χίγκινς, αλλά τελικά δεν τον πήρε.

Δεν είναι ιδιαίτερα προικισμένος αμυντικός, όμως πιέζει αρκετά καλά πάνω στην μπάλα και βάζει το κορμί του, όταν χρειαστεί. Πηγαίνει επίσης και στο αμυντικό ριμπάουντ, παρά το γεγονός πως βλέπει τον κόσμο από τα 1.93μ.

Δεν προχώρησε το καλοκαίρι η υπόθεση του στο Λιμάνι, ίσως γιατί ο Ντέιβις ήθελε  να…ποντάρει στο ΝΒΑ. Δεν έχει βρει ομάδα ακόμη και είναι σίγουρο ότι οι «ερυθρόλευκοι έχουν συλλέξει πληροφορίες από το Σακραμέντο, όπου λόγω Βεζένκοφ άνοιξε ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας.

Ο Αμερικανός κόμπο-γκαρντ, όμως για να βάλει την φανέλα των Πειραιωτών θα πρέπει να πείσει τον προπονητή ότι μπορεί να υπηρετήσει τις θέσεις που παίζει και το πλάνο της ομάδας με συνέπεια και ομαδικό πνεύμα, πράγμα που δεν τον διακρίνει και ιδιαίτερα στην μέχρι τώρα πορεία του και αυτό ίσως αποτελέσει και το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην μελλούμενη συνεργασία των δυο πλευρών.

Ο δις κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν θέλει να διαταράσσονται οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα και πως γενικά δεν αρέσκεται να επιλέγει παίκτες που θα γκρινιάζουν για το χρόνο και τον ρόλο τους.

Ένα είναι το σίγουρο. Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός και ο καθοδηγητής του επιλέξουν να ενισχύσουν την ομάδα θα το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…όπως το κάνουν χρόνια τώρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News