Μπρούνο Φερνάντες: Λίρα εκατό στην δημιουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

AMNA/EPA

Μπορεί ο Μπρούνο Φερνάντες να έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα για τις ηγετικές του ικανότητες, οι αριθμοί του όμως δείχνουν τεράστια συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε αγωνιστική κρίση με τον κόσμο της ομάδας να αναρωτιέται ποιος και τι φταίει.

Ένας από του παίκτες του Έρικ τεν Χαχ που έχει ακούσει τα εξ αμάξης είναι ο Μπρούνο Φερνάντες. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει κατακριθεί από μερίδα κόσμου της ομάδας θέτοντας ζήτημα ακόμα και για την ικανότητα του ως αρχηγός, άρα και φυσικός ηγέτης της Γιουνάιτεντ. Μέχρι και ο πρώην συμπαίκτης τους Νταβίντ ντε Χέα με σχόλιο του στα social αμφισβήτισε την ηγετική του ικανότητα.

Βέβαια υπάρχουν και πολύ ένθερμοι υποστηρικτές του Φερνάντες που πιστεύουν στην θετική επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας του τεν Χαχ.

Παρακάτω, με την βοήθεια της Opta, θα δούμε πως ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος για τους «κόκκινους διαβόλους».

Στο παραπάνω γράφημα βλέπουμε την συχνότητα εμπλοκής των παικτών της Γιουνάιτεντ στην επίθεση και την παραγωγή τελικών προσπαθειών σε ανοιχτό παιχνίδι από την ημέρα που εντάχθηκε εκεί ο Πορτογάλος. Ο Φερνάντες είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής για τον αντίπαλο καθώς παράγει 7 τελικές ανά 90 λεπτά. Ταυτόχρονα έχει απόλυτη ισορροπία στην συμμετοχή τελικών προσπαθειών αφού 2,4 φορές αναλαμβάνει την εκτέλεση, 2,4 μοιράζει την τελική πάσα και 2.3 συμμετέχει στο χτίσιμο της επίθεσης.

Ένα ακόμα στατιστικό που φανερώνει την διαχρονικά θετική συμπλοκή του στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του είναι το ποσοστό συμμετοχής του Μπρούνο Φερνάντες στα xGoals των «κόκκινων διαβόλων» χωρίς να υπολογίζονται τα πέναλτι ( στο οποία είναι ο βασικός εκτελεστής) από την ημέρα που έφτασε στο Μάντσεστερ.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ έχει από την παρθενική του, στην Premier League, σεζόν 2021-2022 μέχρι και σήμερα έχει τα πρωτεία στην δημιουργία ποιοτικών φάσεων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην χειρότερη του χρονιά στην Αγγλία συμμετείχε στο 16.5% των τελικών προσπαθειών της ομάδας του (έφτιαχνε δηλαδή μία στις έξι τελικές), ενώ σε απάντηση όλων τα ποσοστά του φέτος είναι τα υψηλότερα από ποτέ με 25.6% συμμετοχή στην παραγωγή φάσεων.

Αυτά βλέπει και ο προπονητής του, Έρικ τεν Χαχ, και τον θεωρεί άκρως αναγκαίο για την ομάδα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News