ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Tώρα πήρε «άλλον» Ρονάλντο

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για τη συνύπαρξη του σούπερ σταρ με τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία επρόκειτο να κρίνει πολλά για την πορεία των Κόκκινων Διαβόλων.

Η είδηση ήταν πολύ απλά μια «μεταγραφική βόμβα».

Με όλα τα στοιχεία μιας καλοκαιρινής νουβέλας. Με συνεχείς ανατροπές, νέα στοιχεία και δεδομένα και ολότελα απρόσμενη κατάληξη. Γι’ αυτό και τα του γάμου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο διαβάζονται απνευστί τα τελευταία 24ωρα και το στόρι καταλανώνεται όπως το ζεστό ψωμί: με βουλιμία από το φιλοθεάμον κοινό.

Πέρα από το όσα συναισθηματικά ή άκρως συγκινησιακά που βγάζει η εκ νέου συνεργασία του σούπερ επιθετικού με την ομάδα που (ουσιαστικά) τον σύστησε στην πλατιά μάζα των οπαδών, υπάρχουν και άλλα θέματα που αξίζει να τα δούμε.

Αρχικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει «φορτώσει» για τα καλά στο επιθετικό της κομμάτι. Δηλαδή, η γραμμή κρούσης της έχει πολλά ηχηρά ονόματα. Από τον Ράσφορντ και τον Μαρσιάλ, μέχρι τον Καβάνι και τον πολλά υποσχόμενο Αγγλο διεθνή, Γκρίνγουντ. Εδώ ας προσθέσει κάποιος και τον άρτι αφιχθέντα Σάντσο και εύκολα θα διαπιστώσει ότι  μπροστά υπάρχει …πολυκοσμία!

Θα αναρωτηθεί, κάποιος, πολύ σωστά: μπορεί ένας Κριστιάνο Ρονάλντο να περισσεύει; Η απάντηση σχεδόν ευκολάκι. Φυσικά και όχι! Αφήστε που τα ματς μιας αγγλικής ομάδας είναι πάρα πολλά, οπότε χώρος για όλους βρίσκεται. Καλώς εχόντων των πραγμάτων. Και κάπου εδώ είναι το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο στοιχείο που αξίζει να σταθεί κάποιος. Χρειάζεται να γίνει άριστη διαχείριση, να ισορροπήσει ο Σόλσκιερ σε τεντωμένο σκοινί και να μην αφήσει κανέναν παραπονούμενο. Αυτή η συνθήκη μόνο εύκολη δεν φαντάζει.

Ο Ρονάλντο των 36 ετών δεν έχει σχέση με το 18χρονο  παιδαρέλι του 2003 που είχε τούφες στο μαλλί και προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, όντας μεταγραφή ελπίδας στη Μάντσεστερ από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Τώρα είναι άσος φτασμένος και θέλει παντού να παίζει και πάντα να ξεχωρίζει.

Οι προσεκτικοί παρατηρητές θα θυμούνται ότι για μια τετραετία, από το 2003 έως το 2007 (χρονιά που σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Νορβηγός νυν προπονητής της Γιουνάιτεντ) υπήρξε συνύπαρξη των δύο στα αποδυτήρια. Άλλο, όμως, το παρελθόν. Εντελώς διαφορετικό το σήμερα.

Ο Σόλσκιερ βλέπει πως έρχεται ένα πυρηνικό όπλο στην ομάδα του, ικανό να διαλύσει κάθε αντίσταση αντιπάλων. Ταυτόχρονα μιλάμε για ένα όνομα πολύ πάνω από το αντίστοιχο του προπονητή! Και αυτό σίγουρα έχει τη δική του σημασία. Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι ο Ρονάλντο θα πρέπει να κάτσει στον πάγκο ώστε να προσαρμοστεί, όπως συμβαίνει στο αρχικό τμήμα αυτής της σεζόν με τους επίσης ακριβοπληρωμένους Βαράν και Σάντσο. Που όμως είναι άλλες περιπτώσεις και όχι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του κλαμπ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News