Γκουστάβο Πογετ: «Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλώ ελληνικά» - Η ατάκα για Μελισσανίδη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ για την πορεία του στον πάγκο της «γαλανόλευκης» αλλά και το μέλλον του στην χώρα μας.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε στην εκπομπή «Τελευταία Σελίδα» της ΕΡΑ Σπορ για το καυτό θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΟ το μέλλον στην χώρα μας ενώ παραδέχτηκε και ένα λάθος που έκανε όντας προπονητής της ΑΕΚ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ουρουγουανού τεχνικού:

Για την έκβαση των play-off του Μαρτίου και τι θα άλλαζε στον ίδιο: Συμφωνώ απόλυτα και ελπίζω να πάνε όλα καλά τον Μάρτιο. Όχι δεν θα άλλαζα τίποτα από τον εαυτό μου. Ο μόνος που λέω ‘όχι’ είμαι εγώ. Το ‘όχι’ είναι όχι. Δεν αλλάζει.

Για την επίδοση του επιτελείου του στον αγώνα με την Γαλλία: Ήταν μια ευκαιρία να δω το staff μου. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Για το καταπόσο έπαιξαν για αυτόν οι παίκτες του: Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν – και – για μένα (οι παίκτες του). Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα.

Τα κοινά Ελλάδας με Ουρουγουάη: Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το λάθος που έκανε στην ΑΕΚ: Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει και αυτό δεν άρεσε στο boss (αφεντικό). Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα επικοινωνήσει νωρίτερα τον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο. Σίγουρα είναι και κάποια πράγματα είναι ιδιωτικά.

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ένωση: Δεν το ξέρω (εάν θα γυρίσει κάποτε στην ΑΕΚ επειδή η Εθνική παίζει στην OPAP Arena). Γιατί για παράδειγμα εμένα η πρώτη μου πρόταση ήταν να παίξουμε στη Λεωφόρο. Όταν το είπα τότε μου είπαν την ιστορία με τον Ότο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το γήπεδο αλλά θα θέλαμε και το πέταλο ανοιχτό. Τώρα γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο.

Για την άποψη της συζήδου του για μια πιθανή επιστροφή τους στην Ελλάδα: Η γυναίκα μου μου είπε 100% ‘πάμε στην Ελλάδα’ αλλά με έναν όρο ‘πάμε στη Γλυφάδα’. Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι ‘ο προπονητής της Εθνικής ομάδας’.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News