Παναθηναϊκός Aktor: Ο λατρεμένος Τζέιμς, η ωμή αλήθεια του Αταμάν και ο Χουάντσο που έρχεται!

Ο κακός… δαίμονας που «ντύνεται» Χεζόνια, αυτό που δεν έχει καταφέρει η ομάδα κόντρα στην Μονακό, τα ξεκάθαρα λόγια του Τούρκου κόουτς και ο Ισπανός που θα αποφορτίσει τον Γκριγκόνις. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο μαγευτικό και εντυπωσιακό Μόντε Κάρλο. Όχι για να θαυμάσουν την κοσμοπολίτικη ζωή των Μονεγάσκων, ούτε για να λάβουν μέρος στο φημισμένο Grand Prix, αλλά για να κάνουν κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα απέναντι στην Μονακό. Να χαμογελάσουν. Ναι σε αυτή τη σύντομη (ούτε την δεκαετία του ’90 υπήρχε άλλο αντάμωμα με την συγκεκριμένη ομάδα) ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων, οι «πράσινοι» δεν έχουν νικήσει σε κανένα από τα 4 ραντεβού που έχουν δώσει εντός και εκτός ΟΑΚΑ. Μάλιστα στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός Aktor, μετράει 2 ήττες με διψήφια διαφορά πόντων (84-70 και 75-63).

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής αυτών των ηττών και… κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού; Ενας αγαπημένος του παίκτης, ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας και του οργανισμού. Ο φοβερός και τρομερός Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος λατρεύτηκε από τον κόσμο της ομάδας για την συνεισφορά του (σεζόν 2016-2017 και από τον Φλεβάρη του 2018 μέχρι το καλοκαίρι) όντας MVP των τελικών του 2017 και του 2018 όταν και κατέκτησαν οι «πράσινοι» δύο σερί πρωταθλήματα (συν ένα κύπελλο το 2017).  Ομως στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό Aktor έχει γίνει ο κακός… δαίμονας (κάτι σαν τον Χεζόνια που παίζει εξαιρετικά κόντρα στην λατρεία του). Φέτος ο Αμερικανός γκαρντ παίζει σε ρυθμούς… MVP με 20,9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (όντας 2ος πίσω από τον Σενγκέλια) και πρώτος σε πόντους (19,4). Κατά συνέπεια η δουλειά των γκαρντ θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη κόντρα σε έναν «killer».

Στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό Aktor έχει γίνει ο κακός… δαίμονας (κάτι σαν τον Χεζόνια που παίζει εξαιρετικά κόντρα στην λατρεία του). Φέτος ο Αμερικανός γκαρντ παίζει σε ρυθμούς… MVP με 20,9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (όντας 2ος πίσω από τον Σενγκέλια) και πρώτος σε πόντους (19,4).

Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε να παίρνουμε και δύσκολες νίκες εκτός έδρας. Μέχρι τώρα έχουμε δύο εκτός έδρας νίκες, με Αλμπα και Βιλερμπάν. Με όλο τον σεβασμό σε αυτές τις ομάδες, αλλά δεν βρίσκονται σε καλή θέση βαθμολογικά. Αυτά τα δύο παιχνίδια που δίνουμε εκτός έδρας, αρχικά με τη Μονακό και μετά την Αρμάνι είναι πολύ σημαντικά για εμάς». Αυτή είναι η ωμή και ξεκάθαρη αλήθεια. Αν οι «πράσινοι» είχαν νικήσει Παρτιζάν και Εφές εκτός θα ήταν σε πιο comfort zone. Οι νίκες επί της Αλμπα και της Βιλερμπάν είναι καλοδεχούμενες, αλλά κόντρα σε Μονακό (κυρίως) και Αρμάνι μετράνε επί δύο διότι είναι ομάδες που ψάχνουν το κάτι παραπάνω. Ειδικά η Μονακό (η Αρμάνι είναι χάλια, αλλά δείτε από το πουθενά «πλήγωσε» την Μπάρτσα). Οπότε ενδεχόμενη απόδραση από την Γαλλία και έπειτα από το Μιλάνο, μεταφράζεται ως το κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη. Ουσιαστικά και ψυχολογικά.

Οι νίκες επί της Αλμπα και της Βιλερμπάν είναι καλοδεχούμενες, αλλά κόντρα σε Μονακό (κυρίως) και Αρμάνι μετράνε επί δύο διότι είναι ομάδες που ψάχνουν το κάτι παραπάνω.

Πάμε και στο κεφάλαιο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ νιώθει καλά. Κάθε μέρα και καλύτερα. Ο Γκριγκόνις θα αγωνιστεί με Μονακό και Αρμάνι, αλλά θα χρειαστεί ιδιαίτερη διαχείριση μια και δεν είναι 100% έτοιμος. Κατά συνέπεια ο Χουάντσο θα πρέπει να βγει μπροστά και κυρίως στο «3». Η ψυχολογική τόνωση που πήρε στην Γαλλία τον βοήθησε και έβαλε το σώμα του στη… φωτιά. Πλέον θα χρειαστεί και περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση ώστε να βρει και τον ρυθμό του και οι «πράσινοι» να χαμογελάσουν διπλά πριν επιστρέψει και ο Παπαπέτρου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News