Τουρκ Τέλεκομ-Άρης 85-95 : Eμφατικό διπλό στην Τουρκία με σούπερ Τολιόπουλο!

EUROKINISSI

Με έναν Τολιόπουλο να κάνει τα πάντα στο… παρκέ και τον τρομερό Σταρκ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά γιατί ονομάζεται «τουρκοφάγος». Νίκησε 95-85 την Τουρκ Τέλεκομ και έφτασε στην 5η φετινή του νίκη στο Eurocup σε 12 αγώνες.

Ο Αρης είχε την ψυχραιμία, είχε την άμυνα στην τελευταία περίοδο, είχε έναν Τολιόπουλο σε σούπερ βραδιά, ο Σταρκ έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην διοργάνωση με την φανέλα του Αρη και το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη απέδρασε από την Αγκυρα με 95-85 και διατηρήθηκε στο… κόλπο της πρόκρισης.

Οι «κίτρινοι» ήταν το… αφεντικό του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Τολιόπουλος και Μπλούμπεργκς ήταν σε τρομερή κατάσταση και έδωσαν πολλές λύσεις στην επίθεση του Αρη που προηγήθηκε 24-21 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Τουρκ Τέλεκομ παρέμεινε στο… κόλπο χάρη στον Γουάλας που αποτελούσε μόνιμη… πληγή για την άμυνα του Αρη.

Ο τρομερός Τολιόπουλος απέδειξε εκ νέου γιατί είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους Ελληνες παίκτες. Ο έμπειρος γκαρντ του Αρη ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας (που είχε ως απουσίες τους Σανόγκο-Κατσίβελη) και στην ουσία ήταν αυτός που διατήρησε τον έλεγχο για το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη (46-41 στο 20’) που έκανε λίγα λάθη και πήρε αρκετούς πόντους από την περιφέρεια.

Στην 3η περίοδο, η Τουρκ Τέλεκομ επιχείρησε να βρει λύσεις μέσω του αθλητικού σέντερ Ενοχ που έχει υψηλές παραστάσεις. Η τουρκική ομάδα «χτύπησε» μέσα στο καλάθι, αλλά ο Αρης είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία για να κοντρολάρει τον ρυθμό. Ο Χάρελ μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση ενώ ο νεοαποκτηθείς Σταρκ πήρε… φωτιά και έδωσε λύσεις με προσωπικές φάσεις με τον Τολιόπουλο να σερβίρει. Οι παίκτες του Αρη… γκάζωσαν και ανέβασαν την ένταση στην τελευταία περίοδο (66-59 στο 30’). Η Τουρκ Τέλεκομ δεν είχε άλλες δυνάμεις. Ο Αρης ήταν τρομερά πεισμωμένος και επικράτησε 95-85 και είναι στο… κόλπο της πρόκρισης. Ο Τολιόπουλος είχε 20 πόντους και 9 ασίστ ενώ ο Σταρκ σημείωσε 19.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News