Ολυμπιακός: Αυτά έδειξε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ στο ντεμπούτο του!

EUROKINISSI

Ο 30χρονος Ελληνοκαναδός γκαρντ πάτησε παρκέ σε επίσημο παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα και το sportday.gr αναλύει τα όσα παρουσίασε σε όλους τους τομείς.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στο ΣΕΦ είχε έναν έξτρα λόγο για να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τα μάτια έπεσαν πάνω στον Ναζ Μήτρου-Λονγκ που έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 30χρονος γκαρντ πήρε το ελληνικό διαβατήριο και έτσι πάτησε παρκέ σε επίσημο παιχνίδι. Ο έμπειρος οργανωτής είναι μια συμπληρωματική λύση για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα με στόχο να δώσει έξτρα λύσεις στην ομάδα κυρίως στην Basket League με φόντο… την Ευρωλίγκα εν ευθέτω χρόνω.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε την ευκαιρία στον Ναζ Μήτρου-Λονγκ να πάρει έναν ικανό χρόνο συμμετοχής στο πρώτο του παιχνίδι ως παίκτης του Ολυμπιακού και η εμφάνισή του – τηρουμένων των αναλογιών – ήταν ενθαρρυντική. Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ αγωνίστηκε 26 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα στο ματς με τον Απόλλωνα και είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλο «ερυθρόλευκο» και σε αυτό βοήθησε φυσικά και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Τι έδειξε ο 30χρονος γκαρντ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού; Το sportday.gr αναλύει.

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ αγωνίστηκε 26 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα στο ματς με τον Απόλλωνα και είχε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλο «ερυθρόλευκο» και σε αυτό βοήθησε φυσικά και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ πάτησε παρκέ στο 6’ στη θέση του Τόμας Γουόκαπ. Πολλές φορές αναζήτησε τους συμπαίκτες του, να τους τροφοδοτήσει είτε στην περιφέρεια είτε με πικ εν ρολ καταστάσεις. Εδειξε καλά στοιχεία σε αυτό το κομμάτι. Είχε 4 ασίστ και φέρθηκε έξυπνα με την βοήθεια των συμπαικτών του. «Διάβασε» καλά τα όσα του έδινε η άμυνα του Απόλλωνα ενώ βοήθησε και στη κυκλοφορία της μπάλας.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Πήρε προσπάθειες. Αλλωστε μην ξεχνάμε πως ένα από τα ατού του είναι το σουτ, αν και δεν είναι ο τύπος που θα βάλει 20-25 πόντους σε ένα βράδυ. Στα πρώτα 30’ ανέλαβε πρωτοβουλίες και ήταν άστοχος. Καλώς πήρε τα σουτ για να βρει ρυθμό. Αναζήτησε είτε σουτ από την περιφέρεια είτε να ποστάρει τον αντίπαλο γκαρντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε και τους 5 πόντους του (1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα).

ΑΜΥΝΑ: Ηταν φιλότιμος στο αμυντικό κομμάτι. Εδειξε διάθεση από το ξεκίνημα. Εβαλε το κορμί του, κέρδισε έξυπνα φάουλ (2 στο σύνολο) ενώ είχε ως ειδική αποστολή να πιέσει πάνω στη μπάλα τους αντίπαλους γκαρντ και δη τον Γουάσινγκτον. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ αγωνίστηκε στο «1», αλλά και στο «2» δίπλα στον Γουόκαπ και έβγαλε ενέργεια στο μέτρο του δυνατού. Επίσης, βοήθησε και στα μπλοκ άουτ με 5 ριμπάουντ.

ΡΥΘΜΟΣ: Αν και αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό, ο 30χρονος Ελληνοκαναδός γκαρντ έδειξε να έχει ρυθμό παρά το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα έκανε μόνο προπονήσεις. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα έχει καλύτερα πατήματα στο παρκέ, θα είναι καλύτερος και φυσικά θα έχει «ψηθεί» περισσότερο.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΟΥΜΑ: Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ενθαρρυντικό. Ο Ναζ Μήτρου-Λογνκ έδειξε μερικά στοιχεία από το αγωνιστικό του προφίλ. Στην ουσία πήρε μια… γεύση και έδωσε μια… πρώτη γεύση των ικανοτήτων του. Κόντρα σε πιο δυνατό αντίπαλο, μπορεί να προσφέρει περισσότερα συμπεράσματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News