ΑΕΚ: Γιατί επιλέχθηκε ο Τζόρνταν Μόργκαν για αντί-Καμπενγκέλε

EUROKINISSI

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του Καναδού σέντερ και κάτω από άκρα μυστικότητα, έντυσαν στα κιτρινόμαυρα τον αθλητικό ψηλό Τζόρνταν Μόργκαν και υπήρχε λόγος. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Καμπενγκέλε αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ μια και ο Καναδός σέντερ ήθελε πως και πως να αποχωρήσει και να φορέσει τη φανέλα της Βενέτσια. Αν ήταν σωστή αυτή η απόφαση το μέλλον θα δείξει. Το βέβαιο είναι πως η «Ενωση» όρισε το δικό της μέλλον στη θέση «5» και μάλιστα άμεσα. Ο Ζοάν Πλάθα έκλεισε τον 31χρονο Αμερικανό σέντερ Τζόρνταν Μόργκαν ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Αν σας λέει κάτι το όνομά του δεν κάνετε λάθος. Ο Μόργκαν είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2016-2017 στην Κύμη και ήταν από τους στυλοβάτες των «νεοφώτιστων». Εκτοτε η καριέρα του είχε ανοδική πορεία. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Κουμπάν, Ούνιξ, Ρόμα, Βενέτσια ενώ έχει και σλοβένικο διαβατήριο ως νατουραλιζέ.

Γιατί η ΑΕΚ πήγε σε αυτή την επιλογή; Ο Τζόρνταν Μόργκαν ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Κουμπάν και είχε 6,9 πόντους και 4,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 17 λεπτά ανά αγώνα είναι ένας ψηλός… τσέπης ή αλλιώς όπως το αναφέρει η μπασκετική διάλεκτος είναι ένας mobile center με ύψος 2,03 και αστείρευτη αθλητικότητα.

Ο Μόργκαν βγάζει το ψωμί του με μπόλικη ενέργεια στην άμυνα, δίνει πολλές λύσεις στο ποστ κάτι που του αρέσει πολύ και φυσικά ταιριάζει στο στιλ της ΑΕΚ του Πλάθα ενώ παίζει πολλές φορές σε πικ εν ρολ καταστάσεις. Είναι πολύ καλός και σε pick and dive καταστάσεις. Εχει καλές τοποθετήσεις και βοηθάει με την κινητικότητά του στην κυκλοφορία της μπάλας. Ταυτόχρονα είναι αρκετά μαχητικός στα ριμπάουντ και βοηθάει στα μπλοκ άουτ. Μαζί με τον Τίλμαν και τον Χατζηδάκη θα επωμιστούν το βάρος στη θέση «5».

Ο Μόργκαν βγάζει το ψωμί του με μπόλικη ενέργεια στην άμυνα, δίνει πολλές λύσεις στο ποστ κάτι που του αρέσει πολύ και φυσικά ταιριάζει στο στιλ της ΑΕΚ του Πλάθα ενώ παίζει πολλές φορές σε πικ εν ρολ καταστάσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News