ΑΕΚ: Ο Ζοάν Πλάθα έχει τρεις σημαντικούς λόγους για να χαμογελάει το 2024!

EUROKINISSI

Ο Καταλανός κόουτς της «Ενωσης» έχει πλέον στα χέρια του τρία σημαντικά «δώρα» και θέλει άμεσα να τα αξιοποιήσει ώστε να παρουσιάσει μια ακόμα πιο «ελκυστική» έκδοση της ΑΕΚ. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Είναι της μοίρας της… γραφτό, για διάφορους λόγους, να αλλάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν ξένο στο ρόστερ της. Να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά πολλές φορές υπάρχει και η ρήξη «ουδέν κακό αμιγές καλού». Ο Καμπενγκέλε είχε το μυαλό του στην Βενέτσια και έτσι αποχώρησε. Ο ΜάκΛεμορ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε (εύλογα) γύρω από το όνομα του και αποχαιρέτησε. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ντύθηκε ξανά Αη Βασίλης και φυσικά δεν άφησε την «Ενωση» αβοήθητη (για πολλοστή φορά). Εβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και η ΑΕΚ πήρε τρεις παίκτες. Τον Μπράντον Νάιτ, τον Ρίκι Λίντο και τον Τζόρνταν Μόργκαν που θα δώσουν λύσεις σε περιφέρεια και φροντ λάιν.

Οι «κιτρινόμαυροι» κάλυψαν τα δύο «κενά» από τις αποχωρήσεις των προαναφερθέντων και ενισχύθηκαν έξτρα στην περιφέρεια. Κατά συνέπεια ο Ζοάν Πλάθα έχει την χαρά και την άνεση να έχει ήδη στα χέρια του τρία «όπλα» και θέλει να τα ενεργοποιήσει ώστε να παρουσιάσει μια πανέτοιμη «Ενωση» όταν έρθει η ώρα και της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να εμφανιστεί βελτιωμένη στις εγχώριες διοργανώσεις. Το sportday.gr αναλύει τι θα δώσουν οι τρεις παίκτες.

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΝΑΪΤ: Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ (ύψος 1,91) θέλει να κάνει δυναμική επανεμφάνιση μετά από μερικούς μήνες αγωνιστικής απραξίας. Εκανε θραύση στο ΝΒΑ με 451 παιχνίδια, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια (είχε και έναν τραυματισμό). Εχει αστείρευτη αθλητικότητα. Θα βοηθήσει με την ταχύτητά του, το κάθετο παιχνίδι του ενώ μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Το επιθετικό του ρεπερτόριο θα λύσει τα χέρια της ομάδας και σε κλειστά παιχνίδια. Είτε ως δημιουργός είτε ως spot up shooter.

ΡΙΚΙ ΛΙΝΤΟ: Ο έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ είναι ένας γυρολόγος των γηπέδων με πολλές παραστάσεις από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο Ρίκι Λίντο μπορεί να αγωνιστεί από το «2» ως το «4» (στο «4» σε ειδικές συνθήκες με χαμηλά σχήματα ώστε να καλύψει εν μέρει και το «κενό» του τραυματία Κουζμίνσκας). Ο άλλοτε παίκτης της Εφές θα τονώσει φυσικά το γρήγορο τέμπο που θέλει ο Πλάθα. Μπορεί να σκοράρει είτε μετά από ντρίμπλα είτε με ντράιβ είτε με τη σωστή βοήθεια των συμπαικτών του να «χτυπήσει» μετά από σκριν. Είναι έξυπνος παίκτης και βάζει το σώμα του στην επαφή.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΜΟΡΓΚΑΝ: Ο Αμερικανός σέντερ έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες και ξέρει πώς να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Έχει αθλητικότητα και physicality, είναι δυνατό κορμί, είναι καλός ριμπάουντερ, έχει βάλει στο παιχνίδι του το σουτ από τα 4-5 μέτρα. Είναι ένας παίκτης που σε ένα ρόστερ αυτού του επιπέδου μπορεί να είναι plus και να βοηθήσει την ομάδα. Εχει το σουτ πάνω από τη στεφάνη. Το πικ εν ρολ ενώ μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά. Να πιέσει έξω τους αντίπαλους γκαρντ και να συμβάλλει στην άμυνα με αλλαγές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News