Παναθηναϊκός Aktor: Ο Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να βρει τρόπο να «φτιάξει» τον Μπαλτσερόφσκι!

EUROKINISSI

Η αγωνιστική «αναγέννηση» του Πολωνού σέντερ είναι ένα από τα στοιχήματα που θέλουν να «κερδίσουν» στην ομάδα ούτως ώστε να μην τα περιμένουν (σχεδόν) όλα από τον Ματίας Λεσόρ στο «5». Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Παναθηναϊκός Aktor έχασε πολλά από την άμυνά του στο «5» και η Μπασκόνια το εκμεταλλεύτηκε με τον Μονέκε και με τα επιθετικά της ριμπάουντ (συν την παρουσία του Σεντεκέρσκις). Ο Ματίας Λεσόρ είχε κακή βραδιά (δικαιούται να έχει και εκείνος μία στο τόσο) και κατά συνέπεια no Λεσόρ no… party. Ο Γάλλος ψηλός «έφαγε» αρκετό μπασκετικό ξύλο, αλλά έκανε μαζεμένα φάουλ. Το θέμα που προκύπτει είναι το εξής. Το γεγονός πως ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι δεν έδωσε τίποτα ουσιαστικό. Ξεκίνησε στην πεντάδα, έκανε 1-2 καλές άμυνες (η μπάλα πέρασε στο ποστ για τον Πολωνό σέντερ), αλλά μετά τίποτα και ο Εργκίν Αταμάν τον απέσυρε. Κατά συνέπεια ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό της ομάδας που έφτασε μέχρι το +17.

Οι «πράσινοι» πήραν βοήθειες μόνο από τον Κώστα Αντετοκούνμπο στη φροντ λάιν με δεδομένο πως ο Ερνανγκόμεθ ήταν εκτός πνεύματος αγώνα και ο Μήτογλου είχε τα σκαμπανεβάσματά του. Με δεδομένο πως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολλές, ειδικά στην Ευρωλίγκα, ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του θα πρέπει να βρουν το… κλειδί για να μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν» τις αγωνιστικές ικανότητες του Πολωνού σέντερ που κάνει συνήθως γκεστ εμφανίσεις και δεν έχει ρυθμιστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Εργκίν Αταμάν «ξέκοψε» το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής, αλλά αν ο «Μπάλτσε» δεν πάρει τα πάνω του, ίσως γίνει η σκέψη για την απόκτηση ενός σέντερ.

Ο Εργκίν Αταμάν «ξέκοψε» το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής, αλλά αν ο «Μπάλτσε» δεν πάρει τα πάνω του, ίσως γίνει η σκέψη για την απόκτηση ενός σέντερ.

Ηταν αναμενόμενο – όταν αποκτήθηκε – Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα γιατί έκανε το μεγαλύτερο άλμα της μπασκετικής του καριέρας. Στην φετινή Ευρωλίγκα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε τρία παιχνίδια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα όταν και «χτύπησε» μέσα στο καλάθι και έδωσε λύσεις στην άμυνα (12π., 4ριμπ.), κόντρα στην Αλμπα όταν ξεκούρασε τον Λεσόρ και σε ματς υψηλού ρυθμού «χτύπησε» στο πικ εν ρολ, αλλά και με pick and dive επιθέσεις (11π., 3 ασίστ) και λίγο απέναντι στην Βίρτους (10π., 3 ριμπ.). Στην φετινή Ευρωλίγκα αγωνίζεται 9 λεπτά κατά μέσο όρο, αλλά αυτά τα 9 λεπτά έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα.

Το πρόβλημα του «Μπάλτσε» δεν είναι αγωνιστικό, αλλά δείχνει να είναι κυρίως ψυχολογικό. Είναι εξαιρετικός (μπασκετικά) παίκτης με πολλές κινήσεις μέσα και έξω από το καλάθι, διαφορετικές σε σχέση με τα όσα μπορούν να δώσουν οι Λεσόρ-Αντετοκούνμπο, αλλά στη παρούσα φάση δεν έχει ανταποκριθεί στην πίεση που έχει εύλογα ο Παναθηναϊκός Aktor και για αυτό έχει μπει ως τρίτος σέντερ στην ιεραρχία των ψηλών. Διότι οι «πράσινοι» έχουν υψηλούς στόχους και δεν γίνεται να τα περιμένουν όλα από τον Λεσόρ. Προφανώς και η επιστροφή του Παπαπέτρου θα βοηθήσει ώστε να υπάρχουν περισσότερα κορμιά και ο Μήτογλου να αγωνιστεί και στο «5», αλλά ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του θα πρέπει να «αναγεννήσουν» τον Πολωνό σέντερ. Είναι ένα στοίχημα που δεν έχει «κερδηθεί» ακόμα, αλλά ο χρόνος περνάει.

Το πρόβλημα του «Μπάλτσε» δεν είναι αγωνιστικό, αλλά δείχνει να είναι κυρίως ψυχολογικό. Είναι εξαιρετικός (μπασκετικά) παίκτης με πολλές κινήσεις μέσα και έξω από το καλάθι, διαφορετικές σε σχέση με τα όσα μπορούν να δώσουν οι Λεσόρ-Αντετοκούνμπο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News