ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Aπό Σεμπάστιαν σε… Σεμπάστιαν!

Ο νέος μπαλαδόρος που έρχεται και ποιόν μπορεί να θυμίσει με το στυλ και τα γκολ του

Μόνο άγνωστη δεν μπορεί να θεωρηθεί η σχέση του Τριφυλλιού με την Αργεντινή. Κυρίως γιατί από ‘ κει ο Παναθηναϊκός έφερε και επένδυσε σε πολλούς παίκτες. Αλλοι πέρασαν χωρίς να δώσουν όσα ανέμενε το κοινό. Συμβαίνει. Και άλλοι τίμησαν τη φανέλα και συνδύασαν το πέρασμά τους με κατάκτηση τροπαίων. Κανείς, ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητος. Γιατί οι Αργεντινοί, το έχει φαίνεται η …φτιάξη τους, κάνουν μπόλικο θόρυβο.

Ας μην γίνει αναδρομή στο παρελθόν μεγάλη. Αλλωστε για κάθε Γκαλέτο, Γκονζάλες, Χουάν Ραμόν Βερόν που θυμόμαστε, υπάρχουν οι Αντρεούτσι, Αγουερόπολις και Μπάλιαν που θέλουμε να ξεχάσουμε. Πώς όμως να μη σταθείς, ωστόσο, στον Αλβαρέζ, έναν κυνηγό για …όσκαρ; ‘Η στον αξεπέραστο μεσοκυνηγό με το υπέροχο αριστερό πόδι και την ηγετική φυσιογνωμία, τον Χουάν Ρότσα; ‘Η και τον μικρόσωμο αλλά άκρως αποτελεσματικό και φαντεζί, Χουάν Μπορέλι; Και βέβαια, εδώ είμαστε που λένε, υπάρχει ένας που μολονότι λαβώθηκε και μπήκε φρένο στην καριέρα του, πρόλαβε να πανηγυρίσει νταμπλ και πολλά γκολ με τα πράσινα. Ο Λέτο. Και θες από σύμπτωση, το μικρό του όνομα είναι και του λόγου του Σεμπάστιαν, όπως του νιόφερτου που τόσα προσμένουν άπαντες να καταθέσει στο χορτάρι: του Παλάσιος.

Δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πως ο Λέτο των πολλών γκολ και επιτυχιών έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Παλάσιος. Ο μακρυμάλλης Σεμπάστιαν του παρελθόντος ήρθε ως εξτρέμ, αλλά επειδή διέθετε τα προσόντα και την ικανότητα, εξελίχθηκε σε κυνηγό που έβρισκε δίχτυα και κατέληξε να παίζει κάτι σαν δεύτερος κεντρικός φορ. Με θαυμαστή αποτελεσματικότητα! Το 2010 και στο νταμπλ έγραψε ιστορία με τα πράσινα.

Οσον αφορά στον Παλάσιος, μικροκαμωμένος αλλά οξυδερκής, μοιάζει με ένα ζιζάνιο στον αγωνιστικό χώρο και στη μέρα του μπορεί να προκαλέσει ανατροπές δεδομένων, καθόσον φαντάζει εξαιρετικά απρόβλεπτος. Η πινελιά ποιότητας που βάζει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ και ασφαλώς στην ενδεκάδα, είναι ορατή από τους πάντες. Το πόσο θα αλλάξει τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας και την πορεία του Παναθηναϊκού ή πόσο θα ξεφύγει από ένα καλούπι παιχνιδιού που ίσως έχει στο μυαλό του ο όχι ιδιαίτερα ρισκαδόρος Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μένει να το δούμε στα προσεχή τεύχη. Ποιος ξέρει, όμως…Στην πορεία και για να θυμηθούμε Βασίλη Παπακωνσταντίνου  δίνοντας σαφώς άλλο πνεύμα και νόημα, ίσως αφήσει ο Παλάσιος το στίγμα του και στο τέλος πολλοί να φωνάζουν «κάποιος τον φώναζε Σεμπάστιαν». Αλλά για καλό και αποθεώνοντας τον Αργεντινό!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News