Ολυμπιακός: Οι δύο κινήσεις του Μεντιλίμπαρ που άλλαξαν τα πάντα!

Ολυμπιακός: Οι δύο κινήσεις του Μεντιλίμπαρ που άλλαξαν τα πάντα!

Ο Ολυμπιακός έχει θεαματική αλλαγή στα δύο πρώτα του παιχνίδια με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και η εξήγηση είναι πολύ απλή!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μια θεαματική αλλαγή στα δύο πρώτα του παιχνίδια με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Τέτοια που όμοια της σε ανάλογη χρονική στιγμή, κατά το παρελθόν, είναι δύσκολο να βρεθεί.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, κάτι που χρίζει μεγάλης προσοχής. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιξε λες και είναι χρόνια δουλεμένος και οι παίκτες βρίσκονται με κλειστά μάτια στον αγωνιστικό χώρο! Σε υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο να συμβεί αυτό.

Το έκανε ο 63χρονος προπονητής όμως. Και όχι μόνο το έκανε αλλά ο Ολυμπιακός έριξε 4άρα μέσα στην Τούμπα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ όπου φέτος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Παράλληλα ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα.

Πως κατάφερε όμως ο Βάσκος τεχνικός να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρόλευκων»; Οι λίγες και σταράτες κουβέντες που είπε στο Ρέντη στους παίκτες κατά την πρώτη του παρουσία ήταν όλα τα λεφτά.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν χάιδεψε αφτιά. Είπε πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα για να του συμπεριφέρονται έτσι οι αντίπαλοι. Και τόνισε στους παίκτες πως έχουν τέτοια ποιότητα που αδικούν τους εαυτούς τους με την εικόνα την οποία έχουν στον αγωνιστικό χώρο.

Τους ζήτησε να τον ακούσουν και να ακολουθήσουν πιστά την τακτική που θα σχεδιάσει και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Αυτό συνδυάστηκε με το γεγονός πως ο Μεντιλίμπαρ είχε μελετήσει έναν προς ένα τους παίκτες μέσα από και από τις ειδικές πλατφόρμες αναλύσεων. Είχε πλήρη εικόνα για τα υπέρ και τα κατά τους.

Τα οποία έβαλε κάτω να δει πως θα τους συνδυάσει βελτιώνοντας τους παράλληλα. Διέκρινε από την πρώτη στιγμη που η αγωνιστική του φιλοσοφία μπορεί να «κουμπώσει» πάνω στο ρόστερ γιατί έχει τα στοιχεία που επιθυμεί.

Με τους παίκτες λοιπόν να δείχνουν άμεσα σεβασμό προς το πρόσωπο του και τον ίδιο να κάνει άμεσα κατανοητά αυτά που θέλει σε πρώτη φάση έβγαλε ο Ολυμπιακός αυτή την εξαιρετική εικόνα.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ. Κι εκείνο που έπρεπε να γίνει ήταν να βρεθεί ο προπονητής που θα ενώσει όλα τα κομμάτια για να βγει ένα δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό έκανε γρήγορα ο Μεντιλίμπαρ και η  συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News