Καράτε: Κατάθεση ψυχής από τον Διονύση Ξένο- «Είχα πρώιμη μορφή κατάθλιψης»

Ο πανευρωπαϊκός Έλληνας πρωταθλητής του Καράτε ανοίγεται με συγκινητική ανάρτηση σχετικά με την πιο δύσκολη «μάχη» της ζωής του, εκείνη με την κατάθλιψη.

Ο 28χρονος τρεις φορές πρώην πρωταθλητής Ευρώπη (2021, 2022, 2023), Διονύσης Ξένος, συνιστά αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο του  ελληνικού καράτε.

Εκπροσωπώντας την Εθνική ομάδα έχει καταφέρει σπουδαίες διακρίσεις και επιτυχίες σε παγκόσμιο στερέωμα  καθώς έχει ανεβεί στο βάθρο σχεδόν όλων των διοργανώσεων που μετείχε. (μεσογειακοί αγώνες, βαλκανικοί αγώνες, Παγκόσμιοι, Ευρωπαϊκοί).

Το τελευταίο διάστημα όμως, όπως και επιβεβαίωσε με μια άκρως συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάχεται καθημερινά σε έναν αγώνα, εκτός των αθλητικών πλαισίων, με το διαβόητο «τέρας» της κατάθλιψης.

Έτσι, ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (2 με 3 Μαρτίου), αιτιολογώντας την απουσία του για λόγους αμιγώς ψυχο-πνευματικούς, βάση της βεβαρημένης, όπως ισχυρίστηκε ψυχικής του υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Διονύση Ξένου:

«Το Σαββατοκύριακο είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά από χρόνια, δεν θα αγωνιστώ. Η απόφαση αυτή είναι προϊόν ώριμης σκέψης.

Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβρη, είχα σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα, πρώιμη μορφή κατάθλιψης και αντιδραστική άρνηση να πατήσω στοπ. Είναι η πρώτη φορά που μιλώ δημόσια για κάτι τέτοιο αλλά νομίζω είναι η ώρα. Για μήνες, έκανα κάθε μέρα προπόνηση αλλά καθόλου καράτε. Εδώ και λίγες εβδομάδες, είμαι και πάλι πίσω στην προπόνηση. Η ψυχική μου υγεία ωστόσο, όσον αφορά τον πρωταθλητισμό είναι για πρώτη φορά στα 28 μου χρόνια εξαιρετικά ασταθής και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έπαιξα ούτε Παρίσι, ούτε Βαλκανικό και δεν θα παίξω ούτε πανελλήνιο. Η φόρμα μου είναι εκπληκτική, νιώθω καλύτερα από ποτέ σωματικά και εγκεφαλικά. Ψυχικά όμως, ο Διονύσης, ο οποίος έζησε για μήνες μέσα σε πολύ πολύ ΠΟΛΥ σκοτάδι, δεν είναι έτοιμος. Και μια βιαστική κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αν όλα πάνε καλά, θα αγωνιστώ πειραματικά στην Τουρκία σε λίγες εβδομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ψυχολογικά έτοιμος για το πανευρωπαϊκό τον Μάιο αλλά αν δεν μπορώ να είμαι, δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω αυτό το αγόρι που έζησε μέσα στα ταταμι θαρραλέα τόσα χρόνια, υπηρετώντας και εκπληρώνοντας τα όνειρα του με προλεταριακή εργατικότητα και να του φθείρω την ψυχούλα περεταίρω. Η πνευματική νηνεμία είναι προτεραιότητα. Θέλω να επιστρέψω για άλλο ένα χρυσό πανευρωπαϊκό, αποδοτικά είμαι πανέτοιμος να πρωταγωνιστήσω ξανά. Τα άδυτα της ψυχής μου όμως ίσως έχουν άλλη γνώμη, και προτίθεμαι να τη σεβαστώ όποια κι αν είναι αυτή.

Η φωτιά μέσα μου καίει ανηλεώς, μια βεβιασμένη μάχη όμως μπορεί να πλημμυρίσει όλο το οικοδόμημα. Και η πλημμύρα σβήνει τη φωτιά. Οφείλω λίγο σεβασμό στο οικοδόμημα που χτίζω με τόσο πάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος σε κάθε κατηγορία. Θα είμαι εκεί για να χειροκροτήσω με θαυμασμό τις γενναίες σας προσπάθειες. Απολαύστε τους αγώνες σας, δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο!»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News