Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και το Σαββατοκύριακο - Η προειδοποίηση του Καλλιάνου για την αφρικανική σκόνη

Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν έως τους 30 βαθμούς, υπογράμμισε ο Γιάννης Καλλιάνος όσον αφορά το τοπίο του καιρού

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη χώρα, καθώς και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα έχει αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Mega, το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε λόγο για ιδιαίτερα ζεστές ημέρες τα επόμενα 24ωρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος, οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν έως τους 30 βαθμούς, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα πιθανότατα και να τους ξεπεράσουν.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η αφρικανική σκόνη αναμένεται να επιστρέψει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η οποία σημειώνει ότι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία γενικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News