Conference League: Κύριε Λουτσέσκου και κύριε Μεντιλίμπαρ ήρθε η ώρα να γράψετε ιστορία...

Απόψε στις 22:00, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπορούν να γράψουν μια χρυσή σελίδα στα τόσα χρόνια ιστορίας τους, φτάνοντας για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Απόψε κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, με μια βασική διαφορά. Οι πειραιώτες έχουν το προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Φενέμπαχτσε, καθώς στο πρώτο παιχνίδι επικράτησαν με 3-2, ενώ αντίθετα ο δικέφαλος του βορρά πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα της Μπρίζ.

Οι αποψινές αναμετρήσεις αναμένονται να μας φέρουν σε μια συνθήκη που δεν θα την έχουμε ξαναδεί ποτέ, καθώς σε περίπτωση προκρίσεις και των δύο θα δούμε για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση διοργανώσεις δύο ελληνικές ομάδες που θα μπορούν μετά να βρεθούν στον τελικό. Αλλά για να μην προτρέχουμε ας μιλήσουμε λίγο για την τελευταία φορά που  ΠΑΟΚ και  Ολυμπιακός είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε αυτή τη θέση.

1998/99: Ολυμπιακός-Γιουβέντους

Τότε ο Ολυμπιακός έκανε την μεγαλύτερη του πορεία στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, ενώ ήταν έτοιμος να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση. Ας όψεται ο Κόντε! Όπως και ο αέρας, αλλά και η κακή εκτίμηση του εξαιρετικού εκείνη τη σεζόν, Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την πορεία. Χωρίς να… παραγράφεται το γεγονός ότι είχε κάνει φοβερή χρονιά μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης επί της «Γηραιάς Κυρίας» του σπουδαίου Ζιντάν, αλλά και των Ιντζάγκι, Ντάβιντς, Ντεσάν, Κόντε και Περούτσι . Με προπονητή τον σχετικά νέο τότε, Κάρλο Αντσελότι.

2021/22: ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ

Πριν 3 χρόνια ο ΠΑΟΚ έκανε μια πορεία που για πολλούς θα αργούσε να επαναλάβει, όμως ο δικέφαλος είναι ξανά στην ίδια κατάσταση όπως τότε. Εκείνη τη σεζόν VAR και Παγιέτ του στέρησαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Γάλλος εκείνη τη σεζόν είχε πάρει από το χέρι τη Μαρσέιγ καθώς στα προημιτελικά με τον δικέφαλο είχε συνεισφορά σε όλα τα γκολ των μασσαλών και στα δυο παιχνίδια. Βέβαια ένας παράγοντας που προαναφέραμε ήταν το VAR, καθώς στο πρώτο παιχνίδι το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ από τον Ζέρσον ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά εκείνη τη σεζόν το VAR  θα υπήρχε από τα ημιτελικά και μετά.

 

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα έχουν την ευκαιρία τους να αφήσουν πίσω τους τους παλιούς αποκλεισμούς τους πετυχαίνοντας και οι δύο κάτι μοναδικό και το μόνο που ξεχάσαμε να πούμε είναι καλή επιτυχία και μακάρι να μην σταματήσει εδώ το όνειρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News