Άστον Βίλα: Οι 16 μέρες-φωτιά της αντιπάλου του Ολυμπιακού που κρίνουν όλη τη χρόνια της

Σε 16 μέρες η Άστον Βίλα παίζει όλη τη χρόνια της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με αγώνες που θα επηρεάσουν και τα ματς με τον Ολυμπιακό

Αναμφίβολα οι στιγμές που ζει ο Ολυμπιακός είναι ιστορικές. Από την περασμένη Πέμπτη (18/4) οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται για πρώτη φορά στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η πρόκριση επί της Φενέρ στους «4» του Europa Conference League πανηγυρίστηκε με έναν μαγικό τροπο. Αλλά τα σπουδαία είναι μπροστά για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του. Η Άστον Βίλα δηλαδή και οι τελευταίες μεγάλες «μάχες» στο πρωτάθλημα.

Η ψυχολογία είναι στα ύψη, η νίκη επί του ΠΑΟΚ «έφτιαξε» ακόμα περισσότερο τους Πειραιώτες, που πλέον μπαίνουν φορτσάτοι στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Που περιέχει πέντε ματς ακόμα στο πρωτάθλημα (στο -6 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο) και άλλα δύο (τουλάχιστον) στο Europa Conference League.

Η ομάδα του βορείου Λονδίνου προφανώς είναι ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, με φόντο τον τελικό της 29ης Μαΐου στην «Opap Arena». Ο Ουνάι Έμερι έχει δημιουργήσει μία ομάδα εξαιρετικών προδιαγραφών, που παίζει φοβερό ποδόσφαιρο και η οποία είναι έτοιμη να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση. Το Champions League.

Η μεγάλη «μάχη» με την Τότεναμ για το UCL

Καθόλου τυχαία δεν είναι, εξάλλου, η 4η θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η Βίλα στην Premier League. Μετά από 34 αγωνιστικές. Οι «χωριάτες» διατηρούν το προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League, αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

Μπορεί το σύνολο του Έμερι να βρίσκεται στο +6 από την 5η Τότεναμ (66-60), αλλά έχει δύο ματς παραπάνω από την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου. Με τα επόμενα 2-3 ματς των «χωριατών» να κρίνονται ως ιδιαιτέρως κομβικά για την Άστον Βίλα. Και πρόκειται για παιχνίδια που πρόκειται να γίνουν πριν, ανάμεσα και μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League.

Οι 16 μέρες-φωτιά της Βίλα και το πρόγραμμα της Τότεναμ

Μετά το 3-1 επί της Μπόρνμουθ χθες Κυριακή (21/4), σειρά παίρνουν τρεις αναμετρήσεις με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Τρία ματς που αναμένεται να κρίνουν τα πάντα όσον αφορά την 4η θέση που οδηγεί στο League Phase του νέου Champions League. Αρχικά, η Άστον Βίλα θα υποδεχθεί στο «Villa Park» την Τσέλσι το ερχόμενο Σάββατο (27/4, 22:00). Μία Τσέλσι που προφανώς «καίγεται» για τη νίκη για τη δική της ευρωπαϊκή έξοδο (9η, 47β. και -3 από την 7η θέση).

Έπειτα, είναι ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό για το UECL στην Αγγλία (2/5, 22:00). Μετά η Μπράιτον εκτός έδρας (5/5, 16:00), που μαθηματικά και εκείνη παραμένει στο κόλπο για την Ευρώπη (10η, 44β.). Και λογικά το ματς με τους «χωριάτες» για εκείνη θα είναι «τελικός». Την Πέμπτη 9 Μαΐου (22:00) είναι η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και την Κυριακή 13 του μηνός (22:00) η σπουδαία και εξαιρετικά δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ. Η χρονιά στην Premier League ολοκληρώνεται εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας (19/5, 18:00).

Όσον αφορά την Τότεναμ, η ομάδα του Ποστέκογλου έχει επίσης πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθώς απομένει να δώσει ακόμα τα εξής ματς: Εντός με Άρσεναλ, Μπέρνλι, Μάντσεστερ Σίτι και εκτός με Τσέλσι, Λίβερπουλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News