Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Αταμάν ξέρει το δρόμο, ώρα να τον δείξει

Απόψε στις 21:15 ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά στην έδρα του την Μακάμπι Τελ Αβίβ ενόψει των Play off της φετινής Ευρωλίγκας

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του την επόμενη χρόνια αλλά και για την φετινή.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

<<Δεν έπαιξε κανένα ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός είχε 5 χρόνια να βρεθεί στα playoffs, γιατί αυτοί οι παίκτες έπαιξαν 34 ματς σαν να ήταν τελικός. Οι παράγοντες της ήττας ήταν αυτοί που ανέφερα προηγουμένως. Ίσως η EuroLeague με τιμωρήσει. Οκ, ας με τιμωρήσει, αλλά όλοι είδαν αυτά τα σφυρίγματα. Αυτοί ήταν οι παράγοντες για μένα. Πίεση; Ποια πίεση; Σε κάθε ματς είχαμε πίεση. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε και κάποιος ήταν εναντίον μας.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις χαμένες βολές. Έχουμε μιλήσει για τα λάθη. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ πολύ καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι και το 0-1 δεν είναι τόσο σημαντικό για μας. Πρέπει να ξαναβρούμε τη φόρμα μας και το παιχνίδι μας.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποχσέθηκα σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο Final Four. Το 0-1 δεν είναι σημαντικό. Εμείς θα πάμε στο Final Four. Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου>>

Φυσικά απ’ όλα αυτά η πιο σημαντική αναφορά του ήταν, πως αν δεν περάσει ο Παναθηναϊκός στο Final 4 ο τούρκος προπονητής θα αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Σαφέστατα είναι μια παρά πολύ περίεργη δήλωση, αλλά για ένα προπονητή όπως ο Αταμάν όλα πρέπει να τα περιμένεις. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως από το 2017 που πήγε στην Εφές δεν συμμετείχε μόνο δυο φορές σε Final 4 αν και μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν βάζουμε την χρόνια του κόβιντ. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε ο τούρκος δεν συμβιβάζεται ούτε δέχεται την αποτυχία και αυτό το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή.

Βέβαια μια τέτοια δήλωση μπορεί να ήταν και μια ευκαιρία για να <<ξυπνήσουν>> οι παίκτες του, αλλά και για να γυρίσει το κλίμα που πήγε να δημιουργηθεί. Όμως όλα αυτά είναι εικασίες και το για ποιο λόγο ο Αταμάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτά τα λόγια θα το μάθουμε απόψε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News