Eλ Καμπί: Ιστορικά ρεκόρ - Στα ελληνικά και ευρωπαϊκά βιβλία ιστορίας

Μετά το χατ-τρικ του Ελ Καμπί, κόντρα στην Αστον Βίλα ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, το ίδιο και ο Μαροκινός καθώς έσπασε πάρα πολλά ρεκόρ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα της ιστορίας του κόντρα στην Αστον Βίλα, αφού την κέρδισε με το επιβλητικό 4-2 εκτός έδρας, με τον επιθετικό των «ερυθρόλευκων», Αγιούμπ Ελ Καμπί να σκοράρει ένα ιστορικό χατ τρικ που τον έβαλε στα βιβλία της ιστορίας για πάντα και στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά.

Τα ρεκόρ αναλυτικά

Το πρώτο και σημαντικότερο ρεκόρ, είναι ότι έγινε ο πρώτος παίχτης ελληνικής ομάδας που σκοράρει χατ-τρικ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ποτέ δεν είχε γίνει στις 4 προηγούμενες παρουσίες ομάδων μας σε ημιτελικό. Μπήκε επίσης και σε ένα κλειστό κλάμπ παιχτών που έχουν σκοράρει σε ημιτελικά χατ-τρικ, με μεγάλα ονόματα να είναι στην λίστα, όπως αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντελ Πιέρο...

Το δεύτερο ρεκόρ, είναι ότι είχε να σημειωθεί χατ-τρικ σε ημιτελικό πέντε ολόκληρα χρόνια, με τελευταίο να είναι αυτό του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που με την φανέλα της Άρσεναλ είχε σκοράρει 3 γκολ στην έδρα της Βαλένθια, στον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Γιουρόπα Λίγκ την σεζόν 2018-19 (την προηγούμενη μέρα ο Λούκας Μόουρα είχε κάνει το θρυλικό χατ-τρικ κόντρα στον Άγιαξ στην Ολλανδία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ).

Τρίτο ρεκόρ, είναι το ότι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Κόνφερενς Λιγκ που κάνει χατ τρικ σε ημιτελικό. Τέταρτο ρεκόρ , ο απίστευτος αριθμός των 11 γκολ στην Ευρώπη, που κανείς παίχτης ελληνικής ομάδας στα χρονικά δεν το είχε πετύχει( χωρίς τα προκριματικά, γιατί με αυτά φτάνει στα 13!) .

Ο Ελ Καμπί αποτελεί  τον μόνο παίχτη ελληνικής ομάδας από τα προημιτελικά και μετά που σκοράρει 3 φορές σε έναν αγώνα. Επίσης μπαίνει σε μια κλειστή λίστα παιχτών του Ολυμπιακού που έχουν σκοράρει χατ-τρικ στην Ευρώπη, με μεγάλα ονόματα των «ερυθρόλευκων» να βρίσκονται εκεί όπως Μήτρογλου, Τζόρτζεβιτς, Κρίστενσεν, Γαλάκος.

Μεγάλο κατόρθωμα αποτελεί,  το γεγονός πως ο Μαροκινός έγινε ο πρώτος παίχτης ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη που σκοράρει χατ-τρικ εκτός έδρας.

Οπως βλέπουμε τα ρεκόρ είναι πολλά, και ο Ελ Κααμπί που κάνει μια ιστορική σεζόν, να στοχεύει στο πολυπόθητο Ευρωπαϊκό τρόπαιο και το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News