Μάντσεστερ Σίτι: Και στο τέλος κερδίζει πάντα αυτή

Η Μάντσεστερ Σίτι οδεύει προς την τέταρτη σερί κατάκτηση Premier league και μας δείχνει πως γι αυτήν δεν αποτελεί κάτι δύσκολο.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέχει μόλις μια νίκη απέναντι στην Γουέστ Χαμ, στην τελευταία αγωνιστική (19/05) από το να βρεθεί ξανά στην κορυφή του βάθρου για τέταρτη φορά σερί. Η ομάδα του Πεπ φάνηκε πως μετά και την προηγούμενη χρόνια που τα σάρωσε όλα και έκανε το ιστορικό τρέμπλ φέτος θα παρουσιαζόταν διαφορετικά, έτσι όπως έγινε. Δεν πέρασε στον τελικό του Carabao cup και αποκλείστηκε και από την Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League.

Όμως οι πολίτες δεν παρέδωσαν τα όπλα και πως να το κάνουν αυτό όταν έχουν τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσουν την αιώνια αντίπαλο τους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έξι μέρες μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και έφεραν τούμπα το ταμπλό της Premier League και από τρίτη έχουν βρεθεί ξανά πρώτη.

Οι Σίτιζενς προκειμένου να φτάσουν εδώ έπρεπε να μην χάσουν απέναντι στον κακό τους δαίμονα, την Τότεναμ καθώς έτσι θα έδιναν την ευκαιρία στην Άρσεναλ να κάνει πρόβα για φιέστα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Έβερτον.

Ο Πεπ από την μέρα που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία το 2016 η τελευταία φορά που νίκησε την Τότεναμ στο πρωτάθλημα στην έδρα της μέχρι σήμερα ήταν το 2018, μιλάμε για μια παράδοση 6 χρόνων που κατάφερε να την σπάσει ο προπονητής που την ξεκίνησε.

Όμως για να τα λέμε όλα η Σίτι φέτος είχε έναν Φιλ Φόντεν που με 17 γκολ και 8 ασιστ μπορεί να πει κάποιος ότι οδήγησε την ομάδα του, ειδικά την στιγμή που τον χρειαζόταν πιο πολύ να πάρει κάποια πολύ δύσκολα παιχνίδια, ένα από τα οποία είναι αυτό με την Γιουνάιτεντ που πέτυχε δυο γκολ το ένα πιο ωραίο από το άλλο.

Αλλά ας μην προτρέχουμε και να περιμένουμε, να έχουμε υπομονή γιατί μέχρι να πέσει η αυλαία σε όλα τα γήπεδα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Έχουμε πολλές ιστορίες να γράφονται στο νησί και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα γίνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News