Μπαρτσελόνα: Τέλος κι επίσημα ο Τσάβι από την ομάδα της Καταλονίας

Ύστερα από πολλές περιπέτειες ο Τσάβι, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, αποχώρησε ύστερα από ανακοίνωση του προέδρου, ότι δεν θα παραμείνει σε αυτή τη θέση.

Τον τελευταίο καιρό έγινε μεγάλο θέμα για το ποια θα είναι η εξέλιξη ανάμεσα στον Τσάβι και στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός, είχε ανακοινώσει ότι θα μείνει στην Βαρκελώνη, όμως μια δήλωση σχετικά με τα οικονομικά της ομάδας  έφερε την οργή του προέδρου, Ζοάν Λαπόρτα ,με αποτέλεσμα την αποχώρηση του πρώην αρχηγού της Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι Ερνάντεθ, πέρασε πολλά κύματα με την ομάδα της καρδιάς του σαν προπονητής. Παρέλαβε «καμένη γη»  τον Νοέμβρη του 2021 από τον προηγούμενο τεχνικό, Ρόναλντ Κούμαν ενώ η ομάδα ήταν κατεστραμμένη οικονομικά. Αυτό δεν τον πτόησε καθόλου και με την βοήθεια του οι Καταλανοί σήκωσαν κεφάλι στην «μετά Μέσι» εποχή, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ισπανίας τη προηγούμενη σεζόν (2022-23) και ένα εγχώριο Σούπερ-Καπ , κατατροπώνοντας με 3-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, κάνοντας ένα «μίνι» ντάμπλ.

Ο Ισπανός κατάφερε ουσιαστικά να ανορθώσει την ομάδα, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος. Η κατάσταση είναι δύσκολη πλέον μόνο στον οικονομικό τομέα, καθώς ο προπονητής ανανέωσε την ομάδα προσθέτοντας πολλά ταλέντα από την ακαδημία του συλλόγου, «Λα Μασία».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News