ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Παίκτες να τον απογειώνουν και τον Γιοβάνοβιτς να τον προσγειώνει

Ο Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για τον Παναθηναϊκό του σοβαρού και μετρημένου Γιοβάνοβιτς που μπορεί να ενθουσιάσει τον κόσμο του με παίκτες που θα τον ξεσηκώνουν!

Ο Παναθηναϊκός του Σαββάτου είναι το σκηνικό όταν γυρίζεις από τη δουλειά ξενερωμένος και σε περιμένει ένα λαχταριστό πιάτο μακαρόνια με κιμά. Ο κόσμος ήταν ο ξενερωμένος, τα μακαρόνια με κιμά ήταν ο Βιτάλ και το εντυπωσιακό 4-0. Εντυπωσιακό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού έως τώρα, είπαμε απέχει από την επιστροφή στην κανονικότητα για να μπορούμε να μιλάμε για αυτονόητα.

Ο κόσμος που πήγε στη Λεωφόρο είχε ένα τεράστιο ερωτηματικό για το τι θα έβλεπε. Η παρουσία του Βιτάλ στο αρχικό σχήμα ήταν αυτό το “άντε να δούμε τι πήραμε” που συνθέτει κάθε απορία οπαδού μετά τις μεταγραφικές κινήσεις. Ο Λάτιν του Παναθηναϊκού ήταν ακριβώς αυτό που γράφτηκε και ειπώθηκε μετά την απόκτησή του. Ήρθε για να δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να δώσει νοστιμιά στην άνοστη, περσινή, σούπα. Είναι το κάτι διαφορετικό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει στάτους το παιχνίδι του.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι μετά το 4-0 είναι ακριβώς αυτό. Ότι πλέον οι “πράσινοι” έχουν game changers (όχι μόνο τον Βιτάλ, βάλτε και τον Μαουρίσιο, προσθέστε και τον Παλάσιος που ακολουθεί) στο ρόστερ τους. Για το κάτι παραπάνω και διαφορετικό στο παιχνίδι, ειδικά όταν ζορίζεται η κατάσταση. Και ο αξιόμαχος Απόλλων του Πετράκη τον ζόρισε αρκετές φορές τον Παναθηναϊκό στο σαββατιάτικο παιχνίδι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο πάντοτε σοβαρός και μετρημένος Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε σε αυτό το κομμάτι. Πάνω στις θριαμβολογίες και τους παχυλούς τίτλους για την εμφατική επικράτηση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσγείωσε άπαντες στην πραγματικότητα τονίζοντας τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του που χρειάζονται βελτίωση. Ναι, όταν για περίπου 20 λεπτά σε κάθε ημίχρονο ο αντίπαλος σε παίζει στην περιοχή σου και δεν μπορείς να κάνεις μία φάση της προκοπής, πρέπει να το δουλέψεις για να το εξαλείψεις στα ματς που έπονται.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτό που αναφέραμε πιο πάνω, πως ο Παναθηναϊκός έχει game changers.

Ποδοσφαιριστές που στα δύσκολα θα κάνουν τη διαφορά. Αυτό φαίνεται ότι είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την περσινή ομάδα. Το γκολ του Μαουρίσιο είναι φάση που δείχνει την ποιότητα του παίκτη. Η αντεπίθεση στο δεύτερο γκολ και το πως φεύγει ο Βιτάλ, επίσης. Στο κάδρο φυσικά και ο Καρλίτος που σκόραρε δις και φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να πάει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων τη χρονιά. Το ότι ο Παναθηναϊκός σε μία ομολογουμένως μέτρια βραδιά του πέτυχε 4 γκολ, κάτι δείχνει. Νωρίς είναι ακόμα, αλλά κάτι δείχνει για τη συνέχεια.

Αυτό που θέλει τώρα η ομάδα του τριφυλλιού είναι τα κεφάλια κάτω και δουλειά για τη συνέχεια. Η παρουσία του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο αποτελεί εγγύηση για το συγκεκριμένο κομμάτι. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει πάνω από το ταβάνι των προσδοκιών του. Το χρειαζόταν ψυχολογικά, δεν έχει τραβήξει και λίγα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News