Ολυμπιακός Μεταγραφές: Πάτησε Ελλάδα ο Κοστίνια

Κοστίνια

Στην χώρα μας βρίσκεται ο 24χρονος δεξιός μπακ προκειμένου να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προετοιμασία του την αυριανή ημέρα (Τετάρτη 10/7), με τους παίκτες να περνούν εργομετρικά από την αρχή της εβδομάδας. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Πειραιά, Στάμενιτς και Γκαρθία ενσωματώθηκαν ήδη και στην λίστα ήρθε να προστεθεί και ο Κοστίνια.

Πρόκειται για έναν παίκτη που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει από τον Ιανουάριο. Η απόκτησή του, κόστισε 2.5 εκατ. ευρώ και στο συμβόλαιο υπάρχει όρος, με τον οποίο η Ρίο Aβε, η πρώην ομάδα του, θα διατηρήσει το 30% των δικαιωμάτων του παίκτη. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Κοστίνια είναι τα τέσσερα έτη.

Ο ίδιος, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ώρες, ενώ θα συμμετάσχει κανονικά και στην διπλή προπόνηση.

Το who is who του Κοστίνια

Ο Κοστίνια ουσιαστικά βγήκε από τα «σπλάχνα» της Ρίο Άβε, αφού βρισκόταν στα τμήματα υποδομής της από το 2017, με τον επόμενο σταθμό να είναι η Μπράγκα. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει πέντε γκολ, ενώ έχει μοιράσει έξι ασίστ. Μάλιστα, ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα της χρονιάς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, όπως και καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ήδη συλλέξει στον Πειραιά, πρόκειται για μία νέα περίπτωση Ροντινέι, ένας φουλ μπακ, ο οποίος έχει εξαιρετικά προσόντα και στο επιθετικό σκέλος.

Ο 23χρονος άσος μπορεί να παίξει σαν μπακ αλλά κι εξτρέμ στην δεξιά πτέρυγα. Και μόνο που έχει 35 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας, δεν χρειάζεται και πολύ για να ψάξει να βρει τι παίκτης είναι. Το όνομα του είναι γνωστό και στον Κάρλος Καρβαλιάλ αλλά και τον Πέδρο Άλβες. Οι οποίοι έχουν μιλήσει με θερμά λόγια. Μάλιστα ο Πέδρο Άλβες τον πρόλαβε στις μικρές ομάδες της Μπράγκα, όταν ο ίδιος ανήκε στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας!

Ο Κοστίνια έχει τρομερή αντίληψη του χώρου και είναι ένας άκρως επιθετικός παίκτης, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Έχει καλά ποσοστά στις μονομαχίες με αντιπάλους στην άμυνα, ενώ είναι πολύ καλός στην δημιουργία και το σκοράρισμα. Φέτος έχει βάλει ήδη δύο γκολ σε 12 ματς ενώ έχει δώσει και ισάριθμες ασίστ.

Δεν είναι τυχαίο πως πέρσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ρίο Άβε με βάση σχετικής ψηφοφορίας που έκανε ο σύλλογος και ψήφισαν οι οπαδοί της ομάδας. Παράλληλα ήταν ο δεύτερος παίκτης με τα περισσότερα τάκλιν, πίσω από τον Ουγκάρτε της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ήταν ψηλά σε αρκετές κατηγορίες και θεωρείται ένας ολοκληρωμένος δεξιός μπακ. Πέρσι σε 36 ματς πρωταθλήματος έβαλε τρία γκολ κι έδωσε ισάριθμες ασίστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News