Υπεράνω Ολων: Η ζωή είναι επιλογές

Ποντένσε και Στερν. Βίοι παράλληλοι. Με συμβόλαια στις ομάδες τους. Ο ένας θέλει σαν τρελός να έρθει στον Ολυμπιακό και ο άλλος επέλεξε να φύγει, κοιτάζοντας το συμφέρον του. Ποια είναι η ουσία;

Γράφει ο Υπεράνω Ολων

Ποντένσε και Στερν. Βίοι παράλληλοι. Με συμβόλαια στις ομάδες τους. Ο ένας θέλει σαν τρελός να έρθει στον Ολυμπιακό και ο άλλος επέλεξε να φύγει κοιτάζοντας το συμφέρον του. Ποια είναι η ουσία;

Ότι και συμβόλαια να υπάρχουν αν ο οποιοσδήποτε παίχτης μπει στο τρυπάκι για τον οποιονδήποτε λόγο να φύγει δεν τον κρατάει κανείς. Τι να κάνει η ομάδα; Να στυλώσει τα πόδια και να κρατήσει παίχτη μουτρωμένο με το μυαλό στην φυγή; Όλοι θα χάσουν σε μια τέτοια περίπτωση. Η ιδανικότερη λύση είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να είναι όλες οι πλευρές ευχαριστημένες. Και ο παίκτης να πάει όπου θέλει, και η ομάδα να ικανοποιηθεί στις απαιτήσεις της και να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Δεν γίνεται να βρίζουμε π.χ. τη Γουλβς που μέχρι στιγμής δεν τον δίνει, αλλά και τη Ζιράτ γιατί του φούσκωσε τα μυαλά επειδή εδώ μας συμφέρει. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η μια πλευρά του αθλητισμού.

Ο Ποντένσε είναι η ρομαντική πλευρά που δεν τον νοιάζει πλέον να παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά να πάει στο λιμάνι του, εκεί που τον ευχαριστεί και χαίρεται να παίζει ποδόσφαιρο, ενώ ο Στερν να πάει στην Τουρκία με το διπλάσιο συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό και ας ξέρει ότι θα είναι αναπληρωματικός.

Προσωπικά μου κάνει μια χαρά αν έρθει στην θέση του Στερν ο Ατανασίεβιτς όπως ακούγεται. Και ξέρω ότι παίκτη σαν τον Ποντένσε δεν μπορώ να βρω στην αγορά, που να θέλει να έρθει κιόλας, πέρα από το άγχος αν θα μου βγει ή όχι. Με τον Ντανιέλ πάμε στα σίγουρα. Οπως στα σίγουρα πάμε και με τον Ορτα. Τον έχουμε δει, ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει και χρειαζόμαστε παίχτη στα χαφ με τα χαρακτηριστικά του.

Από το να… μπλέξουμε με κάτι άγνωστο, προτιμότερο είναι να επιλέξουμε τον Ορτα. Μιλάω με καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια και όχι για οικονομικά, συμφωνίες με την Μπράγκα κ.λπ. Εκ διαμέτρου αντίθετες οι περιπτώσεις των Κάρμο και Φορτούνη. Επέλεξαν και οι δύο να μην κάτσουν στον Ολυμπιακό. Για τα χρήματα ο ένας, για την Πόρτο ο άλλος.

Χαλάει η μεταγραφή του ενός διαβάζω, δεν υπολογίζεται στα αρχικά πλάνα του προπονητή της Πόρτο ο άλλος. Ρε, ήσασταν στον Ολυμπιακό. Στον τροπαιούχο Ευρώπης Ολυμπιακό. Βασικοί! Με καλά συμβόλαια. Με δεδομένη την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Αρχηγός ο Κώστας. Με τον Ολυμπιακό να συμπληρώνει 100 χρόνια Ιστορίας.

Και επιλέξατε να μην είστε μέλη του συλλόγου; Και τώρα, τι; Κάνετε δεύτερες σκέψεις;

Να κάνει και δεύτερες σκέψεις ο Ολυμπιακός αν είναι. Να σας προσφέρει αν χτυπήσετε την πόρτα του Αυγουστιάτικα, τα μισά από όσα σας πρόσφερε. Και ο Φορτούνης χωρίς καν να έχει κάνει προετοιμασία; Και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά βλέποντας τους ΖέλσονΒέλντε αλλά και την επιθυμία του Ποντένσε να μείνει.

Χίλιες φορές να μπει στο ρόστερ και να παλέψει να εδραιωθεί ο Παπακανέλλος. Η ζωή μας είναι επιλογές. Και εσείς επιλέξατε. Οπως επέλεξε ο Ποντένσε, ο Ελ Καμπί, ο Τζολάκης, ο Μασούρας, ο Ορτα (άσχετα αν τα βρούμε με την ομάδα του ή όχι). Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ο Ολυμπιακός, ούτε ξέφραγο αμπέλι να μπαινοβγαίνει ο καθένας όποτε θέλει.

Και πλέον οι ανάγκες του Ολυμπιακού είναι κατασταλαγμένες. Ποντένσε, Oρτα, στόπερ ηγέτη δεξιοπόδαρο και αριστερό μπακ. Με έναν μικρό αστερίσκο για ένα ακόμη αμυντικό χαφ.

Αλήθειες δεν θέλετε; Αλήθειες θα ακούτε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News