ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Μέσω Ευρώπης «αγόρασαν» χρόνο

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχουν να λύσουν αρκετά ζητήματα ακόμη ώστε να παρουσιαστούν όπως επιθυμούν οι οπαδοί και απαιτεί η δύσκολη σεζόν που έρχεται

Να ειπωθεί, αρχικά, το αυτονόητο; Όταν ο Ολυμπιακός από την πρώτη αγωνιστική μπαίνει επικεφαλής στη βαθμολογία και οδηγεί τον όμιλο, πάει να πει ότι έκανε καλά τη δουλειά. Και ασφαλώς την ώρα που ο ΠΑΟΚ αποφεύγει περιπέτειες με έναν αντίπαλο εντελώς του χεριού του, δεν μπορεί παρά να είσαι ικανοποιημένος. Ωστόσο, το διακύβευμα δεν ήταν μόνον οι βαθμοί και οι νίκες. Τα κλαμπ χρειάζονται και ηρεμία προκειμένου να προχωρήσουν και να χτίσουν χαρακτήρα. ‘Η αν θέλει κάποιος, να πάνε στην επόμενη σελίδα του βιβλίου.

Αμφότερες οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στην  Ευρώπη, είχαν να ανέβουν βουνό. Μην το προσπερνά κανείς τόσο εύκολα αυτό που συνέβη το βράδι της Πέμπτης. Ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε κατακόρυφα όχι την ημέρα της κλήρωσης των ομίλων, αλλά την Κυριακή. Τότε που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ολυμπιακός κόλλησε στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στον Ατρόμητο. Το άγχος χτύπησε κόκκινο.

Ο δε Ραζβάν Λουτσέσκου που συνήθως όταν μιλά λέει πράγματα που σε αναγκάζουν να ασχοληθείς μαζί του, καλώς ή κακώς, το είπε ξεκάθαρα: «Είχα τέσσερις ημέρες να κοιμηθώ». Δεν το εκστόμισε τυχαία. Ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν είναι σε φεγγάρι γεμάτο. Θέλει τον χρόνο του. Υπάρχουν κενά ορατά. Εχει ενδιαφέρον πως έστω και ως αλλαγές, βρήκαν χρόνο να αγωνιστούν οι νεαροί Κούτσιας, Μιχαηλίδης και Κωνσταντέλιας. Από τη μία ήταν ο χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλος. Από την άλλη η έλλειψη πολλών λύσεων που ανοίγει τον δρόμο σε παιδιά με ταλέντο να καταθέσουν τα προσόντα τους στο χορτάρι. Ο Λουτσέσκου δεν φημίζεται ως ο άνθρωπος που μοιράζει αφειδώς την ευκαιρία στους νέους. Πρέπει οι ίδιοι να την κερδίσουν. Ο ΠΑΟΚ συνάντησε τη Λίνκολν, μια ομάδα όχι ακριβώς επαγγελματική, ικανή όμως να σε πληγώσει αν εμφανιστείς επιπόλαιος. Δεν συνέβη. Αν έκλεισαν οι πληγές θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Όπως και τι θα δώσουν οι πιτσιρικάδες.

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, δεν είναι μυστικό πως η νίκη απέναντι στην Αντβέρπ ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Οι Βέλγοι, σύνολο που έριξε χρήμα στην αγορά κατά τις πρόσφατες μεταγραφές και με ποιότητα, διαφημιζόταν ως αντίπαλος που έπρεπε να υπολογιστεί. Ακριβώς αυτό είδαν οι πάντες στο Νέο Φάληρο. Αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν να τακτοποιήσουν τα δικά τους ανοιχτά μέτωπα. Αρχικά να βρουν ρυθμό. Δευτερευόντως να βαδίσουν σε δρόμο που οδηγούσε στα δίχτυα. Ειδικά ο Ελ Αραμπί γιατί είναι φανερό πως αυτός θα τραβήξει και εφέτος το κουπί.

Ο φορ από το Μαρόκο σημείωσε ένα ωραιότατο γκολ και ένα ακόμη δικό του δεν μέτρησε, ως πολύ οριακή περίπτωση οφ- σάιντ. Αποκτά ξανά ο Ελ Αραμπί τη ρέντα που χρειάζεται ο κεντρικός κυνηγός, ο σκόρερ κάθε ενδεκάδας. Θέλει, όμως, βοήθεια στο σκοράρισμα. Κι άλλες λύσεις γιατί λείπουν γκολ και δεν γίνεται να έρχονται συνεχώς υπέροχες φάσεις και συναρπαστικά σουτ από τον μαχητή Ρέαμπτσιουκ. Οσο πιο γρήγορα προκύψουν γκολ και από τους υπόλοιπους παίκτες, τόσο συντομότερα ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει πάλι αυτό που τώρα φαίνεται να του λείπει: τη γνωστή ακαταμάχητη γοητεία στο παιχνίδι του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News