Ντραγκόφσκι: Ο φύλακας-δράκος της εστίας του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έκανε το περασμένο καλοκαίρι τη «ληστεία της χρονιάς» με την αγορά του διεθνούς Πολωνού γκολκίπερ, ο οποίος κάνει πλέον τη διαφορά στα «πράσινα» γκολπόστ.

Είναι νόμος στο ποδόσφαιρο πως οι μεγάλες ομάδες, αυτές που πρωταγωνιστούν και διεκδικούν τίτλους, ξεκινούν πάντα από έναν σπουδαίο τερματοφύλακα.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του τον καλύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος: Τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.

Είναι αλήθεια πως στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που έχουν ξοδέψει τα τελευταία χρόνια οι «πράσινοι» κι η ιδιοκτησία τους για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, δεν πρέπει να υπήρχε πιο «value for money» μεταγραφή απ’ αυτή του Πολωνού στο «τριφύλλι».

Με βάση τη δυναμική, την αξία, το βιογραφικό, την ηλικία, τις ικανότητες και το background του Πολωνού γκολκίπερ, το μόλις 1,75 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Σπέτσια ο Παναθηναϊκός, το καλοκαίρι που μας πέρασε (μετά τον πρώτο πεντάμηνο δανεισμό του), αγγίζει το όριο της «ληστείας».

Υπήρξε ιταλική  ομάδα που επιχείρησε να μπει σφήνα το περασμένο καλοκαίρι για να τον αρπάξει, όμως ο Πολωνός είχε πάρει τις αποφάσεις του

Πολλές φορές, άλλωστε, δεν χρειάζεται να «ξηλωθείς» για να βρεις «χρυσό», αρκεί να εκμεταλλευτείς  τις συγκυρίες και να είσαι έτοιμος ν’ αρπάξεις την ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί.

Ο Παναθηναϊκός  το έκανε και με το παραπάνω στην περίπτωση του «Ντράγκο», δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά τόσο τον περασμένο Ιανουάριο, όσο και τον Ιούλιο, εντάσσοντας στο ρόστερ του έναν πραγματικά σπουδαίο γκολκίπερ.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία τον περασμένο χειμώνα. Μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του Μπρινιόλι και το οριστικό «κόψιμό» του απ’ την ομάδα το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου, καθώς ήταν ξεκάθαρη πλέον η απόφαση που είχε πάρει και το τι θα ακολουθούσε, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει μία λύση «πρώτης γραμμής» για την εστία του.

Βρήκε, εντέλει, ακόμη καλύτερο γκολκίπερ στο πρόσωπο του 27χρονου άσου, ο οποίος ήθελε να ξαναβγάλει την καριέρα του στον «αφρό» μετά από μία πολύ δύσκολη διετία.

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια άλλωστε, την εποχή του Covid 19, η Αρσεναλ κι η Αταλάντα είχαν καταθέσει προτάσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ προς τη Φιορεντίνα για να τον αποκτήσουν, αλλά οι
«βιόλα» τότε αρνήθηκαν.

Η ποδοσφαιρική μοίρα τον έφερε στην πόρτα του Παναθηναϊκού κι οι «πράσινοι», που τον είχαν για καιρό στα «ραντάρ» τους, δεν το μετάνιωσαν ούτε δευτερόλεπτο.

Εν  αντιθέσει με τα όσα διέρρεαν απ’ την περασμένη άνοιξη απ’ την πλευρά του Τερίμ πως ήταν δική του κίνηση κι επιλογή, ο «Ντράγκο» αποτελεί προϊόν του (ανασυγκροτημένου) εδώ κι έναν χρόνο τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Πέρυσι έβαλε την «υπογραφή» του στη μνημειώδη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όπου απέκρουσε τρία match ball πέναλτι των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» και χάρισε… μόνος του στους «πράσινους» την πρόκριση στον τελικό.

Αυτό ήταν και το χαϊλάιτ του στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με το «τριφύλλι», σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον Παναθηναϊκό.

Βγήκε σε καλό εντέλει στον Παναθηναϊκό όλη αυτή η περιπέτεια με τον Μπρινιόλι. Εφερε πολύ καλύτερο γκολκίπερ κι έξι χρόνια νεότερο

Φέτος, ωστόσο, ο Ντραγκόφσκι έχει αφήσει ακόμη πιο έντονα το «αποτύπωμά» του στα ματς των «πρασίνων», δείχνοντας από τι… πάστα είναι φτιαγμένος.

Πήγε να αποκλείσει μόνος του (και) τον Αγιαξ στη διαδικασία των πέναλτι, πραγματοποιώντας τεράστια εμφάνιση στη ρεβάνς του Αμστερνταμ.

Κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία, αλλά και στη ρεβάνς με τη Λανς στο ΟΑΚΑ αποκρούοντας το πέναλτι του Σοτοκά στο 15’ (με το ματς στο 0-0) και πραγματοποιώντας σωρεία καθοριστικών επεμβάσεων μέχρι να βρουν οι «πράσινοι» τα γκολ της πρόκρισης με τους Πελίστρι και Τετέ.

Γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από μία ντροπιαστική βραδιά στο 2-2 με την Καλλιθέα και την περασμένη Κυριακή έκανε «μουντιαλική» επέμβαση στην Τούμπα, στην εκτέλεση του Σβαμπ, στο 11’.

Είναι ήδη στην κορυφή πολλών στατιστικών κατηγοριών χωρίς να έχει «ζεσταθεί» καλά-καλά η σεζόν. Ο ίδιος πάντως σαν δράκος βγάζει… φωτιές κάτω απ’ τα «πράσινα» γκολπόστ κι αποτελεί ήδη εγγύηση. Επεται συνέχεια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News