Βόλος- Πανσερραϊκός 0-1: Μεγάλη νίκη για τον ανεβασμένο Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός πήρε τεράστιο διπλό στην έδρα του Βόλου, κερδίζοντας τους γηπεδούχους με 1-0 με το γκολ του Μπεντακόρ στο 63′.

Ο Πανσερραϊκός πήρε ένα σημαντικό διπλό στον Βόλο, κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 1-0 στο <<Πανθεσσαλικό>> στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Μπεντακούρ έβαλε το γκολ της λύτρωσης στο 63′ και με το πέμπτο του γκολ πλησίασε τον Μορόν στην κορυφαία θέση των πίνακα των σκόρερ, ο οποίος έχει 6.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως ο Πανσερραϊκός είχε τις ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη όμως του παιχνιδιού, εκτός από το γκολ έγινε από τον Βόλο στις καθυστερήσεις του αγώνα και μάλιστα ήταν διπλή. Ο Μεντιέτα έκανε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφυλακα να αποκρούει και ο Ασανχούν πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε και νωρίτερα η ομάδα των Σερρών, με τον Σαλαζάρ στο 86′.

Ένα πολύ θεαματικό ματς, που είχε 40 τελικές! Ο Πανσερραϊκός που έκανε 25 από αυτές, ανέβηκε στην 10η θέση ξεπερνώντας τους γηπεδούχους , που υποχώρησαν στην 11η θέση. Αμφότεροι έχουν 7 βαθμούς, όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το παιχνίδι και έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Το ματς:

Ο Πανσερραϊκός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Φαρές στο 10′. Οι φιλοξενούμενοι ξετυλίχθηκαν ωραία στην αντεπίθεση, <<σπάζοντας>> την πίεση της ομάδας του Βόλου. Ο Λιάσος κουβάλησε την μπάλα στην επίθεση και βρήκε τον Φαρές στην αριστερή πλευρά και αυτός επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που με την βοήθεια της κόντρας θα πήγαινε στα δίχτυα, αν ο Κόβατς δεν πραγματοποιούσε μια εξαιρετική απόκρουση.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία άνηκε πάλι στην ομάδα από τις Σέρρες, άσχετα αν ο Βόλος είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο. Ύστερα από διώξιμο, ο Ματίας έκανε δική του την μπάλα στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής και σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η επόμενη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν ίσως και η πιο μεγάλη, ο Ντέλετιτς επέλασε από το κέντρο τηςμεγάλης περιοχής αφού πήρε την σέντρα από τον Φαρές, έφτασε μέχρι την γωνία της μικρής αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά, γιατί ο τερματοφύλακας ήταν πολύ κοντά του. Στην συνέχεια η μπάλα από την κόντρα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, μέχρι να διώξει ο Φεράρε.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0, με τον Βόλο να έχει την μπάλα και τον Πανσερραϊκό τις ευκαιρίες.

Το γκολ για την ομάδα των Σερρών ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 63′ με τον Μπεντακόρ. Ο αρχηγός της ομάδας Τόμας, πήρε την κεφάλια ύστερα από γέμισμα, βρίσκοντας τον Ντέλετιτς που έκανε μια έξυπνη κάθετη στον Ισπανό σέντερ φορ και αυτός από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής πλάσαρε τον Κόβατς.

Ο Βόλος που δεν είχε καταγράψει κάποια σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, είχε κάνει μέχρι το 80′ σαράντα οκτώ γεμίσματα!

Στο 86′ ο Σαλασάρ που μπήκε ως αλλαγή για τους φιλοξενούμενους είχε δοκάρι. Ο Πανσερραϊκός έκλεψε την μπάλα, ο Χατζηστράβος βρήκε με κάθετη τον σκόρερ, Μπεντακόρ που με την σειρά του βρήκε τον Κολομβιανό ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως το αριστερό δοκάρι τον εμπόδισε να χρειστεί σκόρερ στην επιστροφή του.

Στο 90′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού από τον Βόλο, η οποία ήταν διπλή. Ο Μεντιέτα εκμεταλλεύτηκε το τακουνάκι του Κόντε και έκανε ένα ισχυρό σουτ που απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι και στη συνέχεια ο νεοεισελθόντας, Ασενχούν πήρε το <<ριμπάουντ>> και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να σκάει στην γραμμή της εστίας, χωρίς να την περάσει όμως.

Μετά από αυτή τη φάση, έγιναν τρομερές μονομαχίες στην περιοχή του Πανσερραϊκού, όμως ο Βόλος δεν μπόρεσε να βάλει το πολυπόθητο γκολ.

 

 

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (73′ Πέδρο Κόντε), Μπερναντού, Μεντιέτα, Κομπά, Άλτμαν (57′ Βιγιαφάνες), Κόσζτα (87′ Ασενχούν)

Προπονητής: Σάββας Πουρσαϊτίδης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Περούτσι, Λιάσος (59′ Ζελέν), Χαντάκιας( 82′ Καρασαλίδης), Ντέλετιτς (74′ Σαλαζάρ), Τόμας (82′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ

Προπονητής: Χουάν Φερνάρντο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News