ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Το πρωτάθλημα έχει περισσότερους ΠΑΣ από Βόλους

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει καλά ότι στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα βρει περισσότερους “ΠΑΣ” και λιγότερους “Βόλους” και “Απόλλωνες”.

Προερχόμενος από δύο ήττες που χάλασαν τις όποιες προσδοκίες της πρεμιέρας, ο Παναθηναϊκός έπεσε ίσως στον καταλληλότερο αντίπαλο. Ο Βόλος, περί ου ο λόγος, είναι μία ομάδα που έδειξε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές πως σέβεται το ποδόσφαιρο. Παίζει για να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει και τούτο ίσως να του κοστίσει στη συνέχεια στο αμυντικό κομμάτι. Φάνηκε στα δύο πρώτα γκολ, φάνηκε γενικότερα σε όλο το κυριακάτικο παιχνίδι, στις φάσεις που έφαγε, στις τελικές που του έβγαλε ο αντίπαλος.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε 70 δευτερόλεπτα για να διώξει τα σύννεφα πάνω από το “Απόστολος Νικολαϊδης” και να σβήσει μονομιάς τις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη ως προς την ψυχολογία του μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Του πήγε το ματς, του βγήκαν όλα γιατί βρήκε ελεύθερο πεδίο για να τα κάνει και έφτασε σε μία ευρεία νίκη που δείχνει τις μεσοεπιθετικές του ικανότητες όταν βρίσκει χώρο. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα που πρέπει να λύσει άμεσα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όπως φάνηκε κόντρα στον Απόλλωνα και το Βόλο ο Παναθηναϊκός όταν έχει απέναντί του ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο για να δημιουργήσουν, θα βρει τους τρόπους να απειλήσει. Έχει ποδοσφαιριστές που στον κενό χώρο και στην ταχύτητα των αντεπιθέσεων τον ανεβάζουν επίπεδο. Το πρόβλημα είναι σε παιχνίδια τύπου ΠΑΣ Γιάννινα. Στους “Ζωσιμάδες” δέχθηκε γρήγορο γκολ και δεν βρήκε τρόπο όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να απειλήσει. Μία από τα ίδια και με τον Άρη με αστερίσκο 1-2 φάσεις που έβγαλε. Ο ΠΑΣ έπαιξε άμυνα, ο Άρης έπαιξε για την επιβίωσή του. Έχει διαφορά, αλλά το αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό είναι το ίδιο.

Οι “πράσινοι” βρήκαν μπόσικους Απόλλωνα και Βόλο και έβγαλαν στο χορτάρι όλες τις επιθετικές τους αρετές. Με την υποσημείωση που έχει να κάνει με το κυριακάτικο παιχνίδι και τη χρησιμοποίηση του Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη που δίνει τροφή για σκέψη για το προσεχές μέλλον.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει καλά ότι στο πρωτάθλημα θα βρει περισσότερους “ΠΑΣ” και λιγότερους “Βόλους” και “Απόλλωνες”. Και επειδή αυτά είναι τα παιχνίδια που κρίνουν τους στόχους στη διάρκεια της χρονιάς, το βάρος πρέπει να πέσει εκεί. Να μάθουν οι “πράσινοι” να “ξεκλειδώνουν” άμυνες όταν ο αντίπαλος δεν τους δίνει το πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν και να απειλήσουν.

Το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι τέτοιο παιχνίδι. Εκεί ο Παναθηναϊκός θα βρει να κάνει το παιχνίδι του μπροστά, αλλά θα χρειαστεί να μηδενίσει τα λάθη πίσω. Θα πρέπει να κάνει σχεδόν το τέλειο παιχνίδι και φυσικά θα πρέπει να ξεχάσει ό,τι έκανε (και δεν έκανε) σε “Ζωσιμάδες” και “Βικελίδης”.

Όπως τίποτα δεν κρίθηκε μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί του Απόλλωνα το ίδιο θα γίνει και μετά το εξίσου εντυπωσιακό 5-1 επί της ομάδας του Βόλου. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και να μπει ένα τέλος στις “ψυχρολουσίες”. Την ποιότητα του Παναθηναϊκού από τη μέση και μπροστά την ξέρουμε, το θέμα είναι τι γίνεται όταν την ξέρει και ο αντίπαλος και προσπαθεί να την εξουδετερώσει. Εδώ σε θέλω καρδιά μου, που λέει και το άσμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News